Old School Motorsport
February 12, 2012, 08:30:07 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: SMF - Just Installed!

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Regulament FRD !  (Read 930 times)
slip
Err:510
Administrator
Treapta a 6-a
*

Mic si rau !

View Profile Email
« on: January 08, 2010, 02:12:27 AM »

se pare ca a aparut un fel de regulament.. probabil l-ati citit. Am zis sa-l postez si aici.. e asa si asa.. pacat ca merge prost organizarea etapelor si a campionatului per total.

Regulament general
Email Imprimare PDF

1. Inlaturarea oricarui echipament de siguranta care poate compromite siguranta vehiculului īntr-o coliziune nu va fi permisa. Singurele exceptii sunt:

-       pungi de aer (AIRBAG-URI)

-       anti blocare frāne (ABS)

-       de control al tractiunii (ESP)

-       sistemelor de management de stabilitate (TSC)

1. Scaunul soferului trebuie sa aiba centuri cu prindere in trei puncte, preferabil de tip ham de siguranta, cu cel putin 3 inch (7.62 cm) īn diametru, cu catarama de metal. Hamul de umar trebuie sa fie un tip H, nu ham de tip Y. Centurile de siguranta trebuie sa fie prinse cu fermitate de sasiu.

1. Soferii trebuie sa poarte casti de protectie omologate, precum si echipament si manusi de pilot rezistente la foc. Protezele de gat si cap nu sunt obligatorii, recomandam castile cu viziera. Pantofii Racing sunt puternic recomandati.

1. Rollcage-urile (ROLLBARS) trebuie sa fie la un minim de 1.5 inch (3.81 cm) in diametru tubulatura si nu mai subtire de 0.098 din otel usor sau 1.25 x .083 tubulatura Chromoly.

1. Este foarte recomandat ca toate masinile sa fie echipate cu cel putin un stingator de incendiu 10 BC de 2L īn siguranta montat in cabina pilotilor.

1. Contactul este recomandat si ar trebui sa fie clar marcat daca este montat īn afara vehiculului.

1. Nu este obligatorie montarea unui rezervor de benzina racing.

1. Capacele de carburant trebuie sa fie īnchise astfel īncāt sa nu se deschida in cazul impactului.

1. Toate deschizaturile trebuie sa fie asigurate īn mod adecvat si īnchise corect.

1. Toate capotele trebuie sa fie inchise si asigurate corespunzator.

1. Bateriile trebuie sa fie stranse si asigurate de sasiu, terminalele pozitive bine izolate si, daca sunt situate īn cabina de pilotaj trebuie sa fie acoperite sau cu capace etanse.

1. Toate masinile trebuie sa aiba lumina din spate, de frāna si semnalizatoarele functionale.

1. Sistemele de franare inclusiv frāne, conducte, fluide si pedale trebuie sa fie īn stare de functionare foarte buna.

1. Masina trebuie sa aiba parbrizul de fata si geamurile laterale.

1. Fiecare masina trebuie sa mentina un sistem complet de evacuare, aftermarket sau cu convertor catalitic. Convertoare catalitice de debit mare sunt acceptate. Unele locatii pot necesita restrictii de nivel de sunet. Īn acest caz, toate masinile trebuie sa īndeplineasca conditiile legale de zgomot specifice.

1. Anvelopele trebuie sa fie nedeteriorate si destinate driftului (deraparilor de mare viteza).

1. Aripile, fetele de usi, spoilerele si bordul pot fi schimbate cu unele aftermarket care nu pot pune in pericol concurentii.

1. Ranforsarea prin sudura a sasiului este permisa.

1. Inbunatatirea suspensiei este permisa.

1. Rotile masinii originale pot fi schimbate cu unele aftermarket.

1. Se poate folosi benzina cu orice cifra octanica.

1. Sunt premise modificarile la sistemul de franare.

1. Motorul poate fi modificat sau schimbat.

1. Cārligele de remorcare trebuie sa fie instalate si in fata si in spatele vehiculului si semnalizate.

1. Rezervoarele de captura (recuperare fluide) trebuie sa fie instalate si īnchise corect. Rezervoarele de captura de radiator trebuie sa aiba o capacitate minima de 1 litru fiecare. Rezervoarele de ulei pot fi, de asemenea, instalate pe langa  motor īn cazul īn care au loc. NU SUNT TOLERATE SCURGERILE NICIUNUI LICHID.

1. Nu este permisa urcarea unei alte persoane in masina pe pista de DRIFT in timpul competitiei.

xex
Membru
Treapta a 5-a
*

TURBO.. diesel :)

View Profile Email
« Reply #1 on: January 09, 2010, 03:42:31 AM »

3 chestiuni:
1. Se va tine cont de toate aspectele de mai sus ?
2. Daca se tine cont cate masini sa corespunda tuturo cerintelor vor fi ?
3. E vorba de drift ? Pt ca aveam impresia ca e vorba de cascadorii cu avionu ceva.

Plin de aberatii.
"si nu mai subtire de 0.098 din otel usor sau 1.25 x .083 tubulatura Chromoly". Cum masori grosimea? Da faiu. Taie de aici ca sa masuram. Aha! E 0.097. Si e aluminiu. Afara !!!
Centurile ce culoare au voie sa fie ?
"Singurele exceptii sunt: pungi de aer" (punga de aer e mata)
"Unele locatii pot necesita restrictii de nivel de sunet."  * Ce, n-ati mai facut drift in biserica ? Drift in soapta va rog.
 "Contactul este recomandat si ar trebui sa fie clar marcat daca este montat īn afara vehiculului. " Aici m-a pierdut.
"n un stingator de incendiu 10 BC de 2L īn siguranta montat in cabina pilotilor." este la non stop la 2 jumate. apropo de cabina pilotilor. v-am zis eu ca e ceva cu avioane ?
E.M.E
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #2 on: January 09, 2010, 11:08:11 AM »

"Unele locatii pot necesita restrictii de nivel de sunet."  :laugh: tu bezmeticule..se referea la locatia de amplasare al convertorului catalitic..dar la celelalalte iti dau dreptate....AVION frate  :yes: Wink

Impossible is nothing!
ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #3 on: January 09, 2010, 11:57:15 AM »

Din ciclul "hai sa ne dam profesionisti". Atata timp cat nu avem un circuit adevarat de drift in tara, nu avem mai multe masini preparate cu adevarat pentru sportul asta decat putem numara pe degetele de la o mana, sau locatii unde sa ne antrenam macar, nu inteleg la ce ne trebuie federatie. E ca si cum ai face formatie din oameni carora le place sa asculte muzica.

I live my life one quarter mile at a time [...]. For those 10 seconds or less, I'm free...
slip
Administrator
Treapta a 6-a
*

Mic si rau !

View Profile Email
« Reply #4 on: January 09, 2010, 02:41:53 PM »

eu v-am zis aseara ca se abereaza Smiley)  :laugh: :laugh:

si am mai zis ca anul asta se pare ca va fi doar campionatul organizat de 4tuning.
Sunt o mie de cerinte si 0 beneficii sau investitii in domeniu. Ceri cusca dar te invarti intr-o parcare cu maxim 60/h iar in cazul impactului cel mai grav posibil iti spargi un far sau indoi o aripa  :laugh: pff..
in fine.. astea sunt deocamdata regulile si cine vrea sa se supuna.. n-are decat.

chestia cu contactul .. ma gandesc ca e vorba de contactul cu masina. Adica carlig de tractare sau cum mai au unii ditamai carligul amplasat pe capota (iesit din compartimentul motor si legat de caroserie) ca sa poata fi tractat repede si in siguranta..  cred  :laugh:

slip
Administrator
Treapta a 6-a
*

Mic si rau !

View Profile Email
« Reply #5 on: January 09, 2010, 02:44:22 PM »

Cum vorbeam aseara.. legat de apartenenta la un club afiliat FRD.. nu scrie clar ca nu ai voie sa participi ca si independent ci ca ai posibilitatea.. sa te inscrii la GTT dupa cum urmeaza :

Regulament piloti
Email Imprimare PDF

Pentru toate evenimente de drift din F.R.D. -  MODIFICARI AUTORIZATE (2010):

Ce trebuie sa fac ca sa fiu pilot FRD?

Orice pilot care este inscris intr-un club afiliat la Federatia Romana de Drift beneficiaza de legitimatie in urmatoarele conditii:

1. Legitimatia este eliberata anual de FRD.
   2. Primi 10 piloti clasati in CNRD (campionatul national de drift al romaniei) sunt prelungite automat si pentru urmatorul sezon.
   3. Piloti care nu au ajuns in top 10 vor trebui sa isi reinnoiasca legitimatia.
   4. Pilotii care nu apartin niciunui club au posibilitatea sa se inscrie in clubul GTT Racing, care este afiliat si recunoscut de FRD (detalii www.gttracing.ro) pe loc.

Din 2010 fiind primul CNDR, toti pilotii vor fi debutanti, urmand ca dupa primele etape sa se faca departajari (DEBUTANTI si AVANSATI).

Debutanti - definitie:

Sunt pilotii care participa penru prima data la o competitie de drift; in acel an ei sunt numiti debutanti, dupa primele 6 etape pot deveni avansati

Debutantilor le este interzisa participarea in concurs cu o masina cu putere mai mare de 300cp.

Avansati - definitie:

Sunt pilotii care au concurat la peste 6 etape de drift nationale sau internationale.

Diferenta dintre debutanti si avansati:

Un debutant are posibilitatea de a concura cu o masina stoc, obligatorie fiind centura si echipamentul sportiv (casca, ghete, combinizon, manusi, prevazute in regulamentul general)

Un sportiv avansat poate concura pe o masina stoc, cat si pe o masina modificata special pentru drift.

ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #6 on: January 09, 2010, 07:38:54 PM »

E pacat ca un sport frumos intra pe scena in Romania in atmosfera de manareala tipica lui Gratian: "Pilotii care nu apartin niciunui club au posibilitatea sa se inscrie in clubul GTT Racing, care este afiliat si recunoscut de FRD (detalii www.gttracing.ro) pe loc." Mai crede cineva intr-o federatie serioasa si echitabila ? Eu n-am ajuns aseara, dupa cum probabil v-ati dat seama  :whistle:, dar se pare ca suntem pe aceeasi lungime de unda. La fel, mi se pare foarte periculoasa asocierea, aparent nevinovata, intre pilotul de drift si pilotul FRD. Si chiar daca la inceput apartenenta la FRD nu pare impusa, mai discutam...in curand  Wink

I live my life one quarter mile at a time [...]. For those 10 seconds or less, I'm free...
E.M.E
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #7 on: January 09, 2010, 08:05:39 PM »

Si mie mi se pare ciudat cum este pusa problema....plecand de la ideea ca fiecare club ar trebui sa aiba propriile sale principii, oricat de bun ar fi un pilot cred ca mai conteaza totusi si alte aspecte asa ca inscrisul pe loc... :| Si vorba lui Zyz, apartenenta la FRD nu este impusa dar sunt multe lucruri care se fac de nevoie..si nu de voie.

Impossible is nothing!
slip
Administrator
Treapta a 6-a
*

Mic si rau !

View Profile Email
« Reply #8 on: January 09, 2010, 11:37:17 PM »

Da..

legat de ce vorbeam aseara... sunt cateva chestii de care nu se tine cont.. si anume :
daca un "pilot" (de masina sau avion) este membru al unui club auto dar care nu este afiliat FRD... atunci ce face? sta si se uita? sau se inscrie SI in gtt sau ce club ne mai baga pe gat ?? sau cum?

Si doi la mana.. daca ar fi sa spunem .. sa ne ascociem ca si club la FRD.. si sa fim recunoscuti dar nu avem decat un pilot.. atunci iar nu e bine ! De ce sa bagam tot clubul pentru un singur om? nu mi se pare corect !
poate clubul e pazat pe liniute sau sound sau show ! si este un singur om care face drift ... in tot clubul. Ce face acel om? renunta la propriul club? sau atrage tot clubul in ceva care e doar pentru el? Nu prea cred..

intr-un club auto (sau oricare alta natura) principala caracteristica este prietenia ---- nu egoismul ! de aia se cheama club (echipa).. pentru ca sunt cativa oameni care isi spun parerile si aduc argumente astfel incat sa fie bine pentru toti. Altfel s-ar chema .. nu stiu.. Monopersonoclub..ceva  :laugh: si un singur om ar avea toate functiile si ideile.

in fine.. una peste alta..trebuie sa vedem ce si unde se organizeaza si sa fim realisti.. sa vedem unde ne putem intinde si unde avem sanse.
Anul asta care vine.. va fi foarte greu dpdv al investitiilor si daca nu sunt investitii nu sunt nici performante. Trebuie sa gasim o modalitate sa ne descurcam.

Numai bine.... ne vedem prin garaje, prin locuri inchise si ronduri.

IS 43 EMI
Treapta a 4-a
*

Dangerous!

don.emytzu@yahoo.com
View Profile Email
« Reply #9 on: January 10, 2010, 04:26:31 AM »

Debutanti - definitie:

Sunt pilotii care participa penru prima data la o competitie de drift; in acel an ei sunt numiti debutanti, dupa primele 6 etape pot deveni avansati

Debutantilor le este interzisa participarea in concurs cu o masina cu putere mai mare de 300cp.

adica dc? mi se pare un kkt.....daca sa zicem slip ca se inscrie costel. adica nu are voie sa participe? de ce?
un singur cuvant am de spus si atat.ROMANIA.

4x4 = 16
IS 43 EMI
Treapta a 4-a
*

Dangerous!

don.emytzu@yahoo.com
View Profile Email
« Reply #10 on: January 10, 2010, 04:30:37 AM »

si din ce am citit eu mai sus vad ca nu se cere carnet de conducere. deci.  :laugh: :laugh:

4x4 = 16
E.M.E
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #11 on: January 10, 2010, 12:52:05 PM »

Monopersonoclub..  :laugh: good one...desi cred ca stim ceva de genul daca stau bine si ma gandesc  :whistle: Din pacate insa daca aruncam o privire in jur se poate observa usor ca sunt multe care "grupuri" ca sa nu le spun cluburi pt ca dupa cum ai zis si tu mai sus asta ar implica oarecum notiunea de echipa, prefera asociatii de genul < cei care au multi cai sau o masina altfel trebuie cooptati la noi> nu pleaca de la alte principii cum ar fi prietenia.
           @ Emi..probabil se pleaca de la premiza ca ar trebui sa-i stapanesti intai pe aia 300 si apoi sa mergi la alt nivel...In orice caz mi se pare mai mult decat eronata incadrarea din simplul motiv ca unele persoana au ceva nativ si pot tinde spre avansati si dupa 2 etape sa zicem...si sunt altii care nici dupa 10 etape nu pot stapani masina corespunzator ( m-am uitat de curiozitate la un individ care participase anul asta la Cluj si statea in mare parte prin decor...ca sa vad cate etape avea la activ...era in categoria avansati chipurile... Roll Eyes .....

Impossible is nothing!
IS 43 EMI
Treapta a 4-a
*

Dangerous!

don.emytzu@yahoo.com
View Profile Email
« Reply #12 on: January 10, 2010, 04:44:44 PM »

hai sa dau un exemplu. Costel(TED) daca vrea sa se bage la drift. el va avea peste 300 de cai. ce face?nu participa deoarece nu are voie sa aiba masina peste 300 de cai?wtf? :what: :what:

4x4 = 16
sSorin.
Membru
Treapta a 5-a
*

a.k.a Pozaru'

ss.iasi
View Profile WWW Email
« Reply #13 on: January 10, 2010, 07:52:03 PM »

cine a zis ca o sa aiba peste 300 de cai? :laugh: avea 129 (in acte), :laugh: :laugh: o sa fie dyno la inscriere?

xex
Membru
Treapta a 5-a
*

TURBO.. diesel :)

View Profile Email
« Reply #14 on: January 11, 2010, 12:44:56 AM »

ne certam de unii singuri. in cazul in care vreti totusi sa participati la ambele campionate de drift si va trebui ca osms sa se afilieze frd, eu, ca si membru neimplicat in activitati de drift, nu am nimic impotriva acestui lucru. adica mai pe scurt va sustin pe voi, drifterii debutanti  :laugh:. Daca e doar o simpla asociere, la nivel de completat niste formulare e chiar ok. daca e de platit anumite taxe cred ca ar trebui impartite intre drifterii din club. una peste alta trebuie sa lasam orgoliul la o parte si sa recunoastem ca sunt alte organizatii care lucreaza la alt nivel si cu sau fara osms ca si afiliati probabil tot vor ajunge un alt fenomen important din industria de tuning auto, la fel ca si 4tuningul prin intermediul a multor altor persoane, cluburi care nu impartasesc aceleasi idei, conceptii ca si noi. 
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: