Old School Motorsport
February 12, 2012, 07:12:24 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: SMF - Just Installed!

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Uleiuri  (Read 1822 times)
vladx
Membru
Treapta a 5-a
*

Fara roti nu poti !

turbo_Vlad
View Profile Email
« on: September 28, 2010, 10:34:07 AM »

Am gasit pe un forum, interesant. Chiar se vede diferenta intre Mobil 1, Castrol Edge, Motul 300V, Royal Purple, Nulon.
ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #1 on: September 28, 2010, 12:08:39 PM »

Pai baga ce-ai gasit, nu ne lasa asa cu ochii-n soare  :whistle:

I live my life one quarter mile at a time [...]. For those 10 seconds or less, I'm free...
vladx
Membru
Treapta a 5-a
*

Fara roti nu poti !

turbo_Vlad
View Profile Email
« Reply #2 on: September 28, 2010, 12:21:20 PM »

Cheesy my bad,
slip
Err:510
Administrator
Treapta a 6-a
*

Mic si rau !

View Profile Email
« Reply #3 on: September 28, 2010, 04:46:40 PM »

si partea a doua la fel de .. interesanta.. sa zic asa.. la aspirat !

vladx
Membru
Treapta a 5-a
*

Fara roti nu poti !

turbo_Vlad
View Profile Email
« Reply #4 on: September 29, 2010, 08:45:49 AM »

Inseamna ca si Mobil1 e bun nu ?
ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #5 on: September 29, 2010, 11:11:19 AM »

Problema e ca realitatea de la noi e foarte diferita de ce e in filmuletele alea. Pentru ca noi suntem in estul Europei, si suntem considerati piata de desfacere pentru toate rebuturile. in consecinta, foarte putine din uleiurile de la noi se compara calitativ cu cele ale aceleasi marci cumparate din vest. Iar la noi, Mobil 1 facut in turcia este oficial cel mai slab calitativ ulei de motor. Stiu personal cazuri de motoare uzate sau distruse din cauza uleiului astuia. Daca intrebati in stanga si-n dreapta, oameni care au grija de masini si sunt atenti la ce le spune masina, o sa aveti surprize. Eu folosesc Aral pentru ca e printre putinele facute in Germania, si Castrol Edge pentru ZyZ. Mai departe...scrie-n carte.

I live my life one quarter mile at a time [...]. For those 10 seconds or less, I'm free...
vladx
Membru
Treapta a 5-a
*

Fara roti nu poti !

turbo_Vlad
View Profile Email
« Reply #6 on: September 29, 2010, 11:48:07 AM »

Pai, o intrebare de la voi, in viitor vreau sa schimb ulei la scirocco si as vrea sa pun motul, dar problema este ca nu stiu de care , 20W60 mi se pare cam grosut, 15W50 la fel. Care ar fi recomandat ?
ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #7 on: September 29, 2010, 01:27:05 PM »

Depinde foarte mult de starea motorului, daca ai nevoie de un ulei cu indice mai mare sau nu. Uita-te si la continutul de aditivi (molibden, teflon, etc.). Un ulei aparent mai slab poate avea aditivi care pot ajuta mai mult decat un ulei mai atractiv ca si indice. Eu personal o sa merg in continuare pe ZyZ cu 10W60 de la Castrol. Mi se pare cea mai buna combinatie, si cel mai bun raport calitate/pret, comparat cu Aral sau Motul, Elf, etc., pentru motoare forjate.

slip
Err:510
Administrator
Treapta a 6-a
*

Mic si rau !

View Profile Email
« Reply #8 on: September 29, 2010, 07:37:48 PM »

Pai, o intrebare de la voi, in viitor vreau sa schimb ulei la scirocco si as vrea sa pun motul, dar problema este ca nu stiu de care , 20W60 mi se pare cam grosut, 15W50 la fel. Care ar fi recomandat ?

bardahl ! poate posteaza cuf sau cret.. in urma testului de azi facut cu motul si bardahl pe bancul de probe pentru ulei. (masina de frictiune sau cum ii spune) ... 

cretz_tmt
Membru
Treapta 1
*

View Profile Email
« Reply #9 on: September 29, 2010, 10:21:32 PM »

da vlad  am cam ramas si eu cu gura cascata dupa  duelul intre motul si bardal   e mult mai bun bardalul   si chear am de gand sa il schimb
 :yes:
vladx
Membru
Treapta a 5-a
*

Fara roti nu poti !

turbo_Vlad
View Profile Email
« Reply #10 on: September 30, 2010, 08:18:11 AM »

da, am auzit ieri de la Bogdan CUF povestea cu uleiuri. S-au verificat mai multe uleiuri, cel mai prost a iesit Castrol decat Mobil 1.
corraptor_evo
Membru
Treapta a 5-a
*

AaaRrrrgghhhh...AaaRrrrgghhhh...AaaRrrrgghhhh...

corraptor_evo
View Profile Email
« Reply #11 on: September 30, 2010, 09:10:11 AM »

Am indoieli asupra inferioritatii uleiurilor Castrol. De altfel, chiar din film reiese ca acel Castrol e o middle plus option, cel putin pentru turbo.
« Last Edit: September 30, 2010, 09:16:07 AM by corraptor_evo » Logged

Corrado VRTS...
Raise the boost and praise the Lord!
ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #12 on: September 30, 2010, 10:47:43 AM »

Tin minte testul de frictiune de la reclamele la aditivi de acum cativa ani. Nu faceti greseala sa estimati calitatea uleiului numai dupa testul de frictiune. Sunt multi factori care trebuie luati in considerare in conditii REALE, intr-un MOTOR: vascozitatea la rece, la cald, compactarea moleculelor (frictiunea), capacitatile de curatare, prevenirea coroziunii, etanseizarea, racirea motorului prin preluarea caldurii de la componentele in miscare, prevenirea spumarii, evaporarea la temperaturi inalte, etc. Din toate astea, testul de frictiune nu simuleaza nici macar regimul de mers la rece intr-un mod realist. In plus, cel mai bun ulei dupa testul respectiv ar fi probabil Dura Lube. Oare de ce ?

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: