sSorin.
Membru
Treapta a 5-a
a.k.a Pozaru'
|
 |
« Reply #30 on: December 21, 2008, 12:00:56 AM » |
|
Eu as zice asa: Sa se scoata taxa! Masinile care polueaza f mult, sa aiba un impozit imens, dar pasionatii de masini Old School [aici nu ma refer doar la membrii OSMS, ci la cei care fac parte dintr'un club auto] sa aiba un discount consistent pt acele masini, deoarece ei folosesc masinile [ex: ursulet, pisica etc.] numai in scopul de motorsport, nu le folosesc zi de zi, km cu km. Asa scapi de un nr f mare de masini care merg f mult si care polueaza f mult, si ii ajuti pe cei pasionati sa isi poata indeplini visul  :happy:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
salecostel
Membru
Treapta a 4-a
|
 |
« Reply #31 on: December 21, 2008, 12:15:11 PM » |
|
Se pare ca in viziunea noului ministru al mediului,taxa de poluare va suferi ceva modificari.E interesant de vazut cum se vor concretiza.... Taxa auto va trebui nuantata, urmand a fi platita in functie de gradul de poluare al masinii, stabilit dupa noxele emise, si nu dupa vechimea autovehiculului, a declarat, sambata, candidatul PSD pentru ministerul Mediului, Nicolae Nemirschi, avizat favorabil pentru acest portofoliu, informeaza NewsIn.
"Taxa auto trebuie nuantata, nu anulata. Lucrurile trebuie diferentiate. E nevoie de un certificat de noxe clar, in care sa fie stabilit exact cat se plateste in functie de cat polueaza masina, iar nu sa conteze daca aceasta e la prima sau la a cincea inmatriculare", a spus Nemirschi.
El a adaugat ca taxa deranjeaza ca valoare, iar prezentul act normativ trebuie sa fie revizuit, propunand chiar crearea unor roviniete care sa limiteze accesul in centrul orasului al masinilor cu grad mare de poluare.
"Actuala lege nu e in regula si trebuie revizuita. (...) Cred ca vor trebui facute niste inele in oras, prin care masinile care polueaza foarte mult sa fie impiedicate sa ajunga in centrul orasului. Cei care au astfel de masini le-ar putea lasa la periferie, iar de acolo sa ia tramvaiul", a mai spus ministrul desemnat al Mediului.
Sursa:hotnews.ro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mercurry
|
 |
« Reply #32 on: December 23, 2008, 11:15:16 AM » |
|
Toate ca toate... cum e pana la urma ca eu nu mai am lacrimi sa rad.... daca o revizuiesc imi vreau banii inapoi ca pe mine m-au taxat la euro 1 si noxele la RAR mi-au iesit euro 2. FAC SCANDAL... Ma nu are careva un shot gun sa il decapitez pe tariceanu... Iaca chem tri moldoveni de pisti prut si imi sapa asheia vreo shinshi grochi pt tati membri Tarisheanu. Shi daca il auz shi pi Boc ca sughitza mi-l dau la caca shi pe el !
|
|
|
|
« Last Edit: December 23, 2008, 11:19:23 AM by mercurry »
|
|
|
|
|
slip
Err:510
Administrator
Treapta a 6-a
Mic si rau !
|
 |
« Reply #33 on: January 16, 2009, 11:00:36 AM » |
|
Ministrul Mediului va propune Guvernului suspendarea ordonan?ei de triplare a taxei auto
Taxa auto se modific?. Din nou. Mai exact, pentru a patra oar?. Ministrul Mediului Nicolae Nemirschi vrea s? suspende taxa auto, în forma actual?. Asta dup? ce Comisia European? a atras aten?ia oficialilor de la Bucure?ti c? actualul mod de calcul încalc? regulile comunitare.
Cea mai mare problem?, în ceea ce prive?te taxa auto, este c? nu respect? legisla?ia european?. De aceea, ministrul mediului sus?ine c? se impune modificarea ei.
"Voi propune Guvernului suspendarea aplic?rii ordonan?ei din decembrie ?i în acela?i timp demararea procedurilor de elaborare a unei legi care s? treac? prin Parlament ?i care s? ?in? cont de normele europene de taxare, ?i care s? respecte principiul european "poluatorul pl?te?te"." a declarat Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.
Nemirschi a atras aten?ia c? taxa auto a fost asociat? în mod eronat cu ministerul Mediului, de?i banii merg la acest minister, taxa este stabilit? de Ministerul de Finan?e.
Dac? Guvernul va fi de acord s? suspende taxa auto, în varianta ei din decembrie, importurile de ma?ini vor fi taxate temporar dup? varianta anterioar?, stabilit? în iulie 2008. Nicolae Nemirschi a l?sat s? se în?eleag? c? taxa auto ar putea fi redus? ca valoare la momentul înmatricul?rii ?i inclus? ulterior în impozitul pl?tit anual de c?tre proprietar, propor?ional cu gradul de poluare.
Sursa: Antena3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slip
Err:510
Administrator
Treapta a 6-a
Mic si rau !
|
 |
« Reply #34 on: January 21, 2009, 10:38:26 AM » |
|
Vi s-au parut incalcite lucrurile in subiectul "taxa auto"? Sa vedeti de acum inainte!
Ministrul mediului vorbeste despre impozitul de poluare. O noua taxa, care va fi calculata in functie de cantitatea de noxe emisa de autoturism si va fi platita de absolut toata lumea care are masina, anual, impreuna cu impozitul pe vehicul.
Teoretic, ar trebui sa o inlocuiasca pe cea de prima inmatriculare, dar nu e deloc clar. Si daca o inlocuieste, isi vor vedea banii inapoi cei care au apucat sa achite deja controversata taxa? Din nou, nu se stie.
Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, spune ca pentru noua varianta de taxa s-a inspirat din experienta Norvegiei, Finlandei si a Danemarcei.
"La impozitul pe proprietate se va adauga un impozit pe poluare, in functie de gradul de poluare. Il va plati toata lumea, in functie de masina pe care o conduce si de gradul de poluare." - Nicolae Nemirschi, ministrul mediului
Si ce se va intampla cu cea de prima inmatriculare, pur si simplu se va transforma in "impozit pe poluare"? Nu e sigur. Iar cei care au platit taxa auto la inmatricularea masinii, ce vor face? Vor ramane cu ea platita si o vor achita si pe cea de poluare anual? Nici asta nu stim deocamdata, recunosc autoritatile.
Detinatorii de masini vechi sunt cei mai nemultumiti. Pentru ca automobilele lor polueaza mult vor fi nevoiti sa plateasca o taxa foarte mare. O solutie - destul de scumpa insa - ar fi sa-si monteze un filtru care sa reduca din cantitatea de noxe.
pro tv
Dar omologarea filtrului la Registrul Auto Roman ar putea sa coste inca 400 de euro.
Cat despre legea privind taxa de poluare, in doua luni va fi prezentata Guvernului. Lucrurile se vor lamuri, deci, dupa ce ministrul mediului va discuta noua varianta si cu ministrul finantelor. Si atunci vom avea toate raspunsurile.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|