Old School Motorsport
February 10, 2012, 02:55:03 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: SMF - Just Installed!

Home   Help Search Login Register  
Poll
Question:
Total Voters:

Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Guvernul TRIPLEAZA taxa auto pentru toate ma?inile rulate !  (Read 2290 times)
slip
Err:510
Administrator
Treapta a 6-a
*

Mic si rau !

View Profile Email
« on: December 05, 2008, 12:14:27 AM »

Guvernul tripleaz? taxa auto pentru toate ma?inile rulate

Guvernul a decis, joi, triplarea taxei de poluare auto la achizi?ionarea tuturor vehiculelor second-hand de import, începând cu 15 decembrie, ?i cre?terea primei de casare pentru scoaterea din uz a ma?inilor uzate.

"Noile reglement?ri majoreaz? de trei ori cuantumul taxei de poluare pentru toate autovehiculele înmatriculate pentru prima dat? în România.
Ordonan?a reia totodat? m?sura adoptat? deja de Guvern pentru ma?inile Euro 4, respectiv scutirea de la plat? pentru toate autovehiculele noi înmatriculate atât în România, cât ?i în celelalte state ale UE dup? 15 decembrie 2008", a declarat purt?torul de cuvânt al Guvernului, Camelia Sp?taru.

Prima de casare a fost majorat? de la 3.000 lei la 3.800 lei pentru un num?r de 60.000 ma?ini estimate c? vor fi scoase din uz, bugetul total alocat acestui program fiind de 228 milioane lei, afirm? sursele citate.

Taxa auto a fost modificat? la 1 iulie 2008, noua formul? prev?zând un cuantum mai mare pentru ma?inile noi, îns? o valoare semnificativ mai mic? pentru autovehiculele vechi. Dup? modificarea taxei auto, vânz?rile de ma?ini noi au început s? scad?, iar cele de second-hand de import s? creasc?.

Guvernul a decis, în urm? cu aproximativ trei s?pt?mâni, prin ordonan?? de urgen??, ca taxa de poluare auto perceput? la achizi?ia ma?inilor noi să fie suspendat? începând cu 1 decembrie 2008, pân? la sfâr?itul lunii decembrie 2009, pentru vehiculele Euro 4 cu motoriz?ri de pân? la 2.000 centimetri cubi înmatriculate pentru prima dat? în România ?i în Uniunea European?.

Executivul a mai decis ca programul de înnoire a parcului auto s? continue ?i anul viitor, începând cu 1 ianuarie 2009, pentru un num?r estimat al ma?inilor scoase din uz de 60.000 unit??i, dublu fa?? de cota stabilit? pentru acest an, cu o prim? de casare men?inut? atunci la 3.000 lei.

Mediafax

Mallus
Treapta 1
*

View Profile Email
« Reply #1 on: December 05, 2008, 12:23:13 AM »

Parerea mea e ca m***** asta de tariceanu se gandeste numai la el...un cretin mai mare ca el n-a existat!
Ceausescu a fost aur pe langa el...
« Last Edit: December 05, 2008, 12:38:56 AM by slip » Logged
Andrei Bavaria
Treapta 1
*

djandrey23
View Profile
« Reply #2 on: December 05, 2008, 12:52:40 AM »

taxa pusa fix pentru a foooote pe toti cei care aduc/conduc masini neinmatriculate...
clar, TARICEANU E CRETIN!!!
IN TARA ASTA UN IDIOT MAI MARE CA ASTA NU EXISTA!!!

Bavaria Motors Works
mercurry
Membru
Treapta a 5-a
*

mercurry70
View Profile Email
« Reply #3 on: December 05, 2008, 01:29:45 AM »

Nu pot decat sa spun ca traiesc pe bune acest cosmar la fel ca multi altii.
Povestea mea...
Se ia un fiat coupe din 1996 si se doreste a inmatricula....
Se fac documentele necesare... se merge la RAR si  logic printre altele se face verificarea noxelor....
Rezultatele au fost exact asa cum ar trebui deci conform celor spuse de la RAR dupa standardele lor noxele au rezultat ca fiind euro 2 ba chiar ... cuvintele celui de acolo fiind " Domnule noxele sunt perfecte nu  va faceti nici o problema  masina functioneaza clar in parametri normei euro 2".  intocmai cum  rezulta si din actele masinii. Dar stai!....
Se trimit documentele la Bucuresti pentru validare si la intoarcere... surpriza... masina conform normelor din Bucuresti care evident difera de cele de la RAR a rezultat ca fiind euro 1... Motivul este simplu ... pentru ca tipul de motor a inceput ca si fabricatie in 1994 atunci norma de poluare pentru acest tip de motor era euro1. si nu stiu prin ce artificii  au scos ei din niste numere ca masina mea a fost fabricata in 1994, s-au daca nu toata cel putin motorul.. iar inmatricularea  a fost in 1996 cum scrie in toate actele masinii.
Bun deci asta e greseala mea... ca nu stiu sa citesc in coduri... asadar de la apx 1056 euro cat ar fi fost taxa cu E2 cresc la 2100 euro pentru ca e din 94 cu euro 1. Nici asta nu e mare suparare chiar daca stiu ca voi da mai mult pe taxa decat am dat pe masina. Deci desi ofticat sunt impacat....pana astazi... cand am aflat ce vrea sa faca nebunu... Nelamurirea mea este de ce imbecili de la RAR mi-au zis ca masina este euro2 dupa noxe ... cum se poate ca un motor euro 1...( dupa normele bucurestene) sa scoata noxe de euro 2.... cu precizarea ca motorul are 224 mii km rulati. Eu ca sa fiu sigur ca nu sunt tampiti cei de acolo i-am intrebat de 10 ori ... am zis ca poate sunt defecte aparatele lor... dar mi-au pov ca zilnic refuza  aprox 8-12 masini( bune zic ei) aduse de afara care nu sunt conform cu noxele.... m-au asigurat deci ca le merge bine aparatul. Atunci unde e problema de ce nu zic una si aceeasi chestie ... ca m-ar fi scutit de multa bataie de cap.

Bun asta e problema mea....
Despre piata de automobile si revenirea ei pot spune ca sunt sceptic... piata deja este suprapopulata de masini in stoc care pur si simplu nu mai vor sa paraseasca showroomu-urile ori pur si simplu stau pline de praf prin parcari, spre ex in Pipera pe unde lucrez eu ... sunt parcari intregi de masini care stau de luni bune de au un praf de 3 dejte gros pe ele....si ma refer la toate marcile care sunt prin zona...
Apoi ce ne facem cu toate fiarele care deja au intrat in tara... ce sa facem? piese de schimb! ceea ce inseamna ca cei care deja au masini SH inmatriculate o sa o duca in completa armonie... ca au de unde piese.
Cat despre cei care deja au cate 3 masini (relativ noi)in familie ... unde sa le mai dea... intre ei ... ca  la remat nu cred ca ajung Smiley) asadar ... o sa mai dureze mult si bine pana o sa ne revenim caci daca tot e sa discutam .... pe sleau ..  nu putem spune ca am adus cele mai smechere masini in tara.. si acuma fara  suparare si fara sa ma cert cu nimeni .. am umplut tara de fiare ca asta e efectul de turma la romani si uite ca si eu am picat in joc:).
Acuma Domnul Retard de Tariceanu nu a facut decat sa ne administreze un vaccin dupa ce  ne-am imbolnavit cu totii. Deci no use... just abuse!

Next step  va fi marirea asigurarilor la masinile vechi ca sa ne forteze sa  luam numai noi! asa ca fasten your seat belt ca vin vremuri grele.

Iubitori de tuning in curand va aparea un nou model de LOGAN... zic eu sa va cumparati pusculite:)

Hai sa fim Verzi .... Verzi de suparare Smiley)
slip
Administrator
Treapta a 6-a
*

Mic si rau !

View Profile Email
« Reply #4 on: December 05, 2008, 01:39:14 AM »

in vremurile astea... e mai dificil decat credeam .. sa ne pastram pasiunea ! E mai dificil astazi sa ai o masina Old School... care sa arate bine ... decat sa iti vinzi casa, sa poti face un credit pentru o masina "noua" cu "euro4" sau "euro5" .. (macar asa scapi de taxa).. chiar daca platesti de 2 ori masina.. ca doar deh.. suntem romani..si ne permitem . :|  :whatever:

we....romania.. e cea mai tare tara.. e intr-adevar tara tuturor posibilitatilor... ce mai. !

xex
Membru
Treapta a 5-a
*

TURBO.. diesel :)

View Profile Email
« Reply #5 on: December 05, 2008, 02:32:05 AM »

pe mine pur si simplu ma frapeaza felul in care apar legi si ordonante de la o zi la alta. ba mai mult ele nu tin cont nici in cea mai mica masura de opinia publica, chiar as putea spune ca sunt in deplina contradictie cu ideile celor pe care aceasta taxa ii afecteaza. nu este nimeni in tara asta ca sa poata face ceva ? chiar e tariceanu de capul lui ?
salecostel
Membru
Treapta a 4-a
*

View Profile
« Reply #6 on: December 05, 2008, 09:23:11 AM »

Chiar nu vati prins Huh....taxa a fost micsorata de la bun inceput doar finca era an elctoral,doar nu credeati ca nu mai poate guvernul de noi astia mai necajiti,care nu avem bani de Q7 sau X6,etc.Datorita faptului ca alegerile tocmai au trecut,iar dobitocii,timpitii,idiotii si as putea sa continui pina mi se termina curentul din calculator....sau vazut cu sacii in caruta,sau gindit ca a sosit momentul sa ne trateze cu curu(scuzati de cuvint).Asa ca cine a avut posibilitatea si inspiratia sa isi aduca o masina si sa o inmatriculeze....bravo lui(desi nu mar mira sa ceara bani retroactiv :laugh: :laugh: :laugh:)cine nu, cumparativa o revista cu masina care var fi placut sa o aveti si uitativa la ea pina ramineti fara lacrimi...cred ca asa am sa fac si eu.Am avut niste planuri,care se pare ca in conditiile actuale vor ramine doar niste vise frumoase.Cei care ati fost la vot sper ca sunteti mindrii de voi si de cei pe care iati ales sa va va faca viata mai frumoasa.SA TRIASCA LOGANUL,SA TRAIASCA GUVERNUL,SA TRIASCA POLITCA CU POLITICIENII EI CU TOT.......si dupa toate astea poate mai ramine ceva si pt.noi cei care producem bani in tara asta.Eu zic sa dati fuga la macazine si sa va cumparati niste vise frumoase.....si repede ca nu sunteti singurii care vor avea nevoie de ele.
PITBULL
Guest
« Reply #7 on: December 05, 2008, 11:36:18 AM »

Eu sunt de acord sa se mareasca aceasta taxa auto si sa se faca chiar dubla-tripla.In acest caz se va putea stopa(intr-o oarecare masura) aducerea de sh-uri din exterior,ulterior sa devenim cimitir de masini(asa e romanul sa se bucure de masini ieftine la salariile noastre).E ok pana aici DAR,scriu cu litere mari DOMNILOR,va covine sa stati sa cautati minute in sir un loc de parcare prin preajma locuintei(caci greu mai gasesti locuri libere),sa te enervezi dimineata cum circuli bara la bara(de-ti vine sa-ti scoti bicicleta de naftalina si sa pedalezi pana la munca),sa se formeze dopuri de cateva minute bune,sa stai dimineata,dupa-amiaza si seara la orele de varf(si nu numai) la cozi si o ingramadeala de zile mari(se circula dezastruos in iasi la cate masini sunt si ce drumuri inguste avem).Acum 4 ani cand m-am mutat la nevasta in zona alexandru(nu parca niste o masina pe marginea bahluiului-drumul varianta si gaseam loc de parcare in fata la bloc),dar acum ce pot sa zic:DEZASTRU-e full pe toata marginea de la pod pana in capat zimbru.Si asa se poate vedea ca s-a marit f mult parcul auto din iasi(zic asta caci aici locuiesc).Este un tip la casa unde trag eu masina care se ocupa de ani buni cu aducerea de masini.Ce pot sa zic pana prin vara,vindea f repede masinile(de 7-12mii euro) iar acum,sta cu 2 masini de vreo 4-5 luni in fata portii(prafuite) si nu le mai vinde.O fi si criza asta economica dar ajunge si PIATA asta de masini la saturatie chiar suprasaturatie.Ajungem sa avem cate 2-3 masini in famile?!(cred ca-i voi cumpara si bunicii una sh daca am sa mai pot...).In urmatorii ani cred ca ne vom vedea,dpmdv pe jos si vom veni la fel pe jos la intruniri.Zic asta ca se va circula din ce in ce mai greu pe strazile noastre din iasi daca se va continua aducerea de sh-uri din afara.Personal inteleg modelul old-school dar,va fi din ce in ce mai dificil si greu de procurat o masina "old school" din afara...(cu parere de rau ptr cine cunosc eu...).A fost parerea mea(sper sa nu sariti ca sacalii pe mine acusica :laugh: :butt:)  Cu respect,Cazimir Cool
mercurry
Membru
Treapta a 5-a
*

mercurry70
View Profile Email
« Reply #8 on: December 05, 2008, 02:45:49 PM »

In cele din urma va trebui sa ne impacam cu ideea...Cazi ai drept in ceea ce priveste nr alarmant de masini si nu numai in Iasi ci peste tot in tara, asadar nu avem altceva de facut decat incet incet sa intelegem si sa ne  cumparam masini noi ai caror sclavi vom fi pana terminam ratele:).
Eu pastrez deci citroenul ca mai are putin si o fac masina de epoca...poate doar atunci va fi scutita de taxe:D.
sSorin.
Membru
Treapta a 5-a
*

a.k.a Pozaru'

ss.iasi
View Profile WWW Email
« Reply #9 on: December 05, 2008, 03:19:13 PM »

Hai la revolutie Wink, poate asa o sa se schimbe ceva in Romania.

CUF
Membru
Treapta a 5-a
*

BMW E30

cllior
View Profile Email
« Reply #10 on: December 05, 2008, 09:29:59 PM »

naa... in tara asta sa nu va asteptati niciodata sa fie bine..... nici peste 20 de ani indiferent de conducere nu vom iesi din kkt.... asta e, MADE IN ROMANIA Wink

Nu goni mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare!
vladx
Membru
Treapta a 5-a
*

Fara roti nu poti !

turbo_Vlad
View Profile Email
« Reply #11 on: December 06, 2008, 01:57:13 AM »

Romania........este.....Doamne Ajuta !
E.M.E
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #12 on: December 06, 2008, 05:46:10 PM »

Da Kazy...alarmant de multe..dar ma scuzi...uite eu una spre ex trec printr-o situatie mai dificila..si i-am imprumutat masina mamei mele...adoptand varianta "MIJLOC IN COMUN" ....si sincer cei care critica atat de mult  toti oamenii care umplu tara de sh-uri....ar trebui sa aiba parte de un dush din ala...de transpiratie si nesimtire dimineata...cand incerci sa ajungi la munca sau servici...si crede-ma..ca ar prefera sa aiba o rabla veche dar sa mearga in conditii de bun simt..decat sa te urci dimineata in autobuz...sa fii calcat in picioare..imbrancit de vreun "gentelman", apostrofat de cateo baba..ca dehhh..ele sunt f grabite dimineata sa ajunga la piatza... Grin Angry parca daca ar merge cu o ora mai tarziu nu le-ar fi bine...ca sa nu mai spun ca sunt mame care isi iau copii dimineata in brate ca altfel acestia risca sa fie loviti,izbiti sau calcati in picioare...la toate aceste "nimicuri de zi cu zi" adaugati bunul simt...al unora care uita ca exista apa calda....
          Cand am auzit sintagma..." sa incurajam industria masinilor noi" nu stiu daca sa plang..sau sa rad ca maine..va fi si mai rau...Nu toti avem salarii de politicieni nenorociti sau de consultanti de leasing...Si atunci noi oamenii de "rand" ce sa luam??? C. AVEO...sau R. SYmbol cu caroserie de plastic...ca sa fim siguri ca macar vom avea o moarte rapida in caz de accident...Chiar suntem niste saci de cartofi care pot fi tranti oriunde...e mai mult confort intr-un BMW ursulet nou decat intr-un rahat de LOGAN nou.....daca sunt asa bune masinile industriei romanesti...cum se face ca toti imputitii astia de la guvern, parlament si-au comandat numai AUDI,VW.......Suntem singura tzara din EUROPA unde 22 mil de suflete nu conteaza si stiti de ce??? PT ca ne-am invatat sa tacem si sa inghitim porcariile pe care le fac ei. Daca maine ar iesi in fiecare oras zeci de oameni in strada...vreau sa vad si eu ce ar face Mr. Retard

P.S....cred ca mai bine ne mutam pe MARTEEEEEEEEEEEEEEEE

Impossible is nothing!
slip
Administrator
Treapta a 6-a
*

Mic si rau !

View Profile Email
« Reply #13 on: December 06, 2008, 07:48:41 PM »

viol in grup se cheama...
intoarcem curu..ne lasam.. f***** si .. mergem cu capul plecat catre urmatorul.. asta facem Wink
succes in continuare Wink

asta este.. ce sa-i faci? daca nu suntem uniti..atunci suntem f***** individual. romania.. "te iubesc" Smiley)  :laugh: NOT !

p.s. de craciun.. ce imi doresc? aa..stiu... "UN ALT POPOR" Cheesy

PITBULL
Guest
« Reply #14 on: December 07, 2008, 12:10:11 AM »

ANDRA:"....si sincer cei care critica atat de mult  toti oamenii care umplu tara de sh-uri....ar trebui sa aiba parte de un dush din ala...de transpiratie si nesimtire dimineata..."   EU DA CRITIC-concluzia am extras-o subtil din ceea ce ai postat(MULTUMESC)...Nu sunt de acord cu anumite aspecte punctate.NU sunt de acord cu aducerea a multor sh-uri din exterior(unele chiar nu merita,am vazut o masina de 500 euro-astra '95-ruginita si cu un motor care suna cam naspa cump din germania,cu un propr fericit care se gandea si probabil credea ca va circula singur pe strazi goale).Unii vor ajunge sa-si dea in cap ptr un loc de parcare sau sa se bata la semafor care trece primul samd(confirmate in bucuresti si alte orase mari unde se intampla adesea lucruri bizare in sofat).Asta a fost singura modalitate-cu marirea taxei- de a stopa aportul de sh-uri(parerea mea).De pilda mie nu-mi convine ca atunci cand ma duc pana acasa(in pd ros la 1001articole) toata parcarea este plina cu masini de vanzare(parc auto cu punct de prezentare si vanzare intr-o parcare publica!!-LOL).Cunosc 4 persoane care se chinuie de aprox 4 luni sa faca rar-ul si nexam din nou.Sunt unele masini care DA meritau sa fie aduse,dar nu toate sh-urile gata la noi in romania(asa-i romanul sa aduca si sa cumpere tot ce-i ieftin).Cu un salar decent de 10-max15 poti sa-ti iei o masina NORMALA NOUA in leasing(muncesti si-ti platesti ratele).Asta treb de facut acum cat esti tanar ca daca stai si plangi si se face tam-tam pe aceasta seama nu rezolvi nimic.Excluzand dacia si cred ca renault-ul,tabla altor masini noi nu se compara cu tablele altor masini aduse din ext.ZIC ASTA FARA NICI O SUPARARE DEOARECE PTR MINE A CONTAT MODELUL,SIGURANTA MEA SI NU CONFORTUL(ca-i spatioasa,mare si alte chestii-dorm cumva in masina si nu realizez eu?)Omul(romanul),excluzand persoanele din club ar trebui sa mearga pe ideea de a cumpara o masina noua(ca se poate cu un efort pe 4 ani...caci omul de rand nu cauta masini de fite sau puternice,ceva nou,garantie si ieftin).Deci,sunt de parere sa se mai stagneze aducerea de masini sh din afara,mai nou programul rabla ofera aprox 4000lei noi,incurajand astfel cumpararea de masini noi de pe piata interna.Se poate zice ca sunt masini noi interne ptr toate buzunarele(de la 4000euro pana la....).Asa ca MULTUMESC inca o data ptr replica cu DUSUL :|
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: