Old School Motorsport
February 10, 2012, 02:38:14 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: SMF - Just Installed!

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Tuning motoare VAG old school  (Read 950 times)
ZyZ
Guest
« on: July 30, 2008, 10:06:31 AM »

De vreme ce suntem de-acum cativa (Slip, XeX, Edi, Costan, eu) cu masini propulsate de asemenea motoare, propun sa impartim idei despre cum sa ne imbunatatim performantele. Mici secrete, sau experiente de care am avut parte si din care am invatat ceva bun. Site-uri specializate pentru asa ceva, sau date tehnice...orice e bine venit.

In ideea in care pentru mine e evident ca ZyZ-ul va ramane doar masina de fugarit, revin la problema eterna: usurarea volantei. Am gasit pe cineva care a facut chestia asta, si e foarte multumit. E vorba de Bogdan Marciuc, pilotul de raliu. El spune ca are si cum sa faca operatiunea asta. Daca mai sunt doritori, propun sa ne sfatuim putin si sa ne facem niste calcule

A doua problema e transferul de la injectie multipunct la carburatie, mai exact la doua carburatoare dublucorp orizontale. Nemtii se lauda ca prin miscarea asta scot aproape 200 de cai la roata dintr-un motor de 1.8 16V. Cred ca merita investigata si pista asta.

A treia problema e diferentialul. http://www.brokevw.com/difftest.html sau http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=3016936&postid=35035696#35035696. Pare a fi o metoda de a modifica diferentialul de VAG astfel incat sa-l transformam intr-un LSD.
« Last Edit: July 30, 2008, 10:09:41 AM by ZyZ » Logged
slip
Err:510
Administrator
Treapta a 6-a
*

Mic si rau !

View Profile Email
« Reply #1 on: July 30, 2008, 11:03:11 AM »

deci daca iese treaba cu LSD .. esti cel mai jmeker Wink

mercurry
Membru
Treapta a 5-a
*

mercurry70
View Profile Email
« Reply #2 on: July 31, 2008, 01:00:43 AM »

Costan daca gasesc masina pe care o vreau o sa am eu nevoie de sfaturile tale asa ca stai aproape Cheesy
xex
Membru
Treapta a 5-a
*

TURBO.. diesel :)

View Profile Email
« Reply #3 on: August 02, 2008, 01:38:12 AM »

zyz, am spus ca te intreb in seara asta dar am uitat. am citit despre lsd dar nu am inteles mare lucru ce modificari trebuie facute si cum influentzeaza ele. stiu doar ca diferentialul in general la o masina, este cel care permite unei roti sa se invarta cu viteza diferita fatza de cealalta. in curba de exemplu cand roata dinspre exterior se invarte mai repede decat cea de pe interior. mai departe zi-mi tu.
ZyZ
Guest
« Reply #4 on: August 02, 2008, 09:05:23 AM »

Nu prea am timp acum ca-s in fuga pe forum. Ideea este ca e un kit de saibe (care pot fi si fabricate) care se monteaza in diferentialul demontat astfel incat diferenta de la care o roata incepe sa se invarta mai repede decat cealalta (procentul de la care se pierde sincronizarea) sa creasca de la 20% pana la 80%. Un fel de autoblocant mecanic, fara pic de electronica.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: