Acuma citeva zile am primit un tel.de la o ziarista .....era ziarista care impreuna cu un alt zizrist scrisese erticolul cu harta curselor ilegale din Iasi.In prima faza nu am vrut sa ma intilnesc cu ea,fiinca ziaristii astia au un stil de a rastalmaci cuvintele si de a ti le scoate din context,incit nu mai are nici o legatura cu ce ai apus tu.Oricum pina la urma am zis ca nu ar strica sa ma duc si ca ducinduma as putea sa o fac sa inteleaga ca nu noi suntem cei ce fugaresc masinile prin Copou si nu numai.A aparut articolul si spre surprinderea mea(placuta),in mare a cam zis ce punctul meu de vedere,cgestie pt.care ii multumesc si sper ca pe viitor sa mai putem colabora noi ca si club.Ideia e ca,noi ca si club auto a bine sa avem citi mai multi parteneri din media locala.Atiu ca dupa ce a vorbit cu mine e vorbit si cu Slip.Cum ziceam articolul a aparut si il pun aici ca sa il vedeti eventual sa comentati....
O alta imagine a iubitorilor vitezei:
? Principala dorinta a impatimitilor de viteza este ca Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, din centrul orasului, sa fie transformat pentru cateva ore pe saptamana intr-o pista de curse auto ? Acestia doresc ca, in viitor, bulevardul sa fie inchis sambata si duminica si sa-si poata face de cap acolo fara probleme ? "Membrii clubului sunt deseori confundati cu teribilistii implicati in curse ilegale doar pentru ca am apelat la unele accesorii de tuning si ne adunam saptamanal in mod organizat in locuri numai de noi stiute. Noi nu vrem sa fim confundati cu bolizii din Copou", a precizat Costel Sale
Cea mai mare dorinta a liderilor cluburilor auto din Iasi este ca Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, din centrul orasului, sa fie transformat pentru cateva ore pe saptamana intr-o pista de curse auto. Acestia doresc ca, in viitor, bulevardul sa fie inchis sambata si duminica si sa poata face curse acolo fara probleme. Deocamdata, aceasta idee este la stadiul de propunere, urmand sa fie dezbatuta dupa ce cluburile din Iasi vor avea un statul juridic.
Fenomenul curselor ilegale de masini a pus pe jar atat pasionatii din domeniu, cat si politia, intrigata de amploarea luata de acest fenomen in ultimii doi ani. Mai mult, participantii la curse ilegale au fost mereu priviti ca fiind niste pustani de bani gata, cu masini puternice, iresponsabili care apasa pedala de acceleratie la maximum, dar majoritatea impatimitilor vitezei au o alta fata, acestia fiind constienti de responsabilitatile acestei pasiuni.
Pasionatii de masini
Old School Motor Sport (OSMS) este un club auto din Iasi, singurul care a intreprins demersuri pentru legalizarea statutului acestuia. Membrii clubului sunt ingrijorati ca marea majoritate a cetatenilor confunda identitatea lor cu cea a teribilistilor de pe arterele orasului care provoaca zgomot si panica in randul pietonilor. Mai concret, acestia au sustinut ca nu se regasesc in portretul personalitatii vitezomanilor. Acestia au precizat ca grupul lor are 20 membri ce nu pot fi incadrati intr-o categorie sociala, varsta, venituri. "Suntem un grup de prieteni, de la studenti, muncitori pana la functionari de stat. Avem intre 20 si 40 ani. Mergem zilnic la serviciu, facem compromisuri si sacrificii pentru ca pasiunea nu cunoaste limite", a spus Costel Sale, membru al clubului auto Old School Motor Sport. Reprezentantii clubului sunt intrigati de imaginea pe care au capatat-o in timp, generata de actiunile persoanelor implicate in curse ilegale. "Membrii clubului sunt deseori confundati cu teribilistii implicati in curse ilegale doar pentru ca am apelat la unele accesorii de tuning si ne adunam saptamanal in mod organizat in locuri numai de noi stiute. Noi nu vrem sa fim confundati cu bolizii din Copou", a mai precizat Sale. Trebuie precizat ca reporterii cotidianului Buna Ziua Iasi au publicat recent un articol in care erau prezentate cursele auto ilegale care se desfasurau in zona Rondului Agronomie. Ulterior, cei in cauza si-au schimbat zona de desfasurare a curselor intr-un loc deocamdata necunoscut.
Organizarea de curse
Membrii clubului se intalnesc in spatiu deschis, intr-un cadru organizat, in fiecare vineri seara. Activitatea acestora este organizata sub forma unor evenimente, discutii tehnice referitoare la masinile pe care le detin. Timp de 6 luni, acestia au depus eforturi importante pentru a intra in legalitate, aceasta procedura fiind ingreunata si de lipsa unui sprijin din partea autoritatilor locale, cat si a Politiei Rutiere. "Decat montarea denivelarilor in apropierea trecerilor de pietoni si amplasarea aparatelor de radar, mai bine ar acorda o intrevedere cu reprezentantii clubului care urmaresc intrarea in legalitate. Nu mai vrem sa fim priviti cu suspiciune nici de ieseni, nici de politisti", a mai precizat Costel Sale. O comunicare deficitara intre Politia Rutiera si impatimitii cailor putere determina o crestere alarmanta a celor care practica curse ilegale. Acest fenomen ar putea fi stopat prin organizarea unor curse legale sau, macar, amenajarea unor astfel de spatii. "Urmarim sa intram in legalitate pentru a fi priviti altfel. Suntem dispusi sa invatam, sa ascultam. Nu vrem sa intram in conflict cu politia si autoritatile locale", a declarat Andrei Slip, presedintele clubului.
Ala IACHIM
http://www.bzi.ro/Curse-de-masini-la-Mitropolie-A28060.html