Old School Motorsport
February 09, 2012, 12:25:41 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: SMF - Just Installed!

Home   Help Search Login Register  
Poll
Question:
Total Voters:

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Benzina vs. DIESEL  (Read 599 times)
E.M.E
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« on: June 08, 2008, 10:00:25 AM »

:read:Pt ca sunt destui posesori de benzina ..dar si de diesel in club....ar fi interesant sa auzim niste pareri...avand in vedere evolutia preturilor la combustibili...cred ca ar fi util sa stim care sunt avantajele si dezavantajele la ambele motorizari. Inainte sa existe explozia pretului la motorina, era poate mult mai avantajos motorizarea pe motorina...insa avand in vedere situatia actuala mai este asa ? Mai este si cealalta problema...cu intretinerea ( atat la masini nou achizitionate cat si la cele second hand ) ...soo.. Undecided soo....cateva pareri ar fi utile... :yes:

Impossible is nothing!
vladx
Membru
Treapta a 5-a
*

Fara roti nu poti !

turbo_Vlad
View Profile Email
« Reply #1 on: June 08, 2008, 10:49:44 PM »

am ales diesel..pt ca are consum mai mic decat benzina.. benzina are aceeasi valoare ca si dieselul..adica, benzina consuma mai mult..dar costa mai putincut mai ieftin dar diesel consuma mai putin..dar costa mai putincut scump..asa ca e tot aia.. :tease:..am inteles ca in viitor o sa fie petrolu ca aurul.......
xex
Membru
Treapta a 5-a
*

TURBO.. diesel :)

View Profile Email
« Reply #2 on: June 08, 2008, 11:13:36 PM »

Daca te referi la consum uite niste calcule pe care le-am facut : Daca o masina diesel consuma sa zicem 7 l / 100km asta vine 7 * 4.5 lei = 31.5 lei iar una pe benzina consuma in jur de 10 l / 100km se cheltuie 10 * 3.5 lei. Asa ca daca intrebi care e mai avantajoasa d.p.d.v al banilor cheltuiti pt alimentare, este clar dieselul. Pt toate celelalte aspecte insa, cred ca benzina castiga.
E.M.E
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #3 on: June 08, 2008, 11:46:02 PM »

Pai de asta am deschis topicul...exista avantaje si dezavataje la fiecare...insa...daca e sa pui totul in balanta...ce ar iesi...De mentionat ca eu ma refer si ma masinile cumparate de noi...adica...cost initial mai scump la diesel...+ revizii + piese schimb...consum...si alte cele Smiley

Impossible is nothing!
Urs
Urs
Administrator
Treapta a 6-a
*

The Bear is gonna get you...

cams_radu
View Profile WWW
« Reply #4 on: June 09, 2008, 06:51:33 AM »

Se merita diesel daca ai de gand sa faci kilometri.... peste 30 de mii pe an, pentru ca se mai amortizeaza din costurile de intretinere prin diferentele care se obtin la alimentare. Diferentele de intretinere nu sunt foarte mari. O revizie la diesel costa cu maxim 100 RON in plus. Presupunand ca faci 30.000 pe an, inseamna 200 RON la o masina noua sau 300 RON la o masina SH. Singura diferenta majora este la cumparare. La o masina noua diferenta e in jur de 2000 euro, la o masina SH, e in functie de cel care o vinde si de abilitatile de negociator a celui care o cumpara. Cat despre condus.... cuplul pe care il are dieselul la plecare, in rampa sau in orice situatie la turatie mica, face toti banii.

Old School MotorSport, for now, for ever.....
mas2703
Treapta 1
*

View Profile Email
« Reply #5 on: June 09, 2008, 07:53:47 AM »

din punct de vedere economic nu vor mai exista diferente majore intre motorizari din cauza politicilor mondiale vis a vis de petrol si a politicilor nationale legate de accize si poluare (de ex o masina diesel produce in general cantitati mai mici de dioxid si monoxid de carbon dar compenseaza prin gradul de periculozitate a celorlalte elemente emise)

nu i cazul sa disperam pt ca pe undeva la anul benzina va costa @ 2 oiro iar dieselul @ 2.5 oiro
 :no:
ZyZ
Guest
« Reply #6 on: June 09, 2008, 12:53:30 PM »

Pentru mine totul e foarte simplu si se reduce la placerea de a tura un motor mai mult de 4000 de ture, fara sa cloncane ca un tractor, si placerea de a o calca in voie fara sa afum parbrizul celui din spate. Pentru mine ideea unei masini sport diesel e un paradox si nu cred ca un diesel se conduce din placerea de a conduce, ci din nevoie. Iar cel care-si ia R8 diesel, ori nu stie ce vrea de la o masina, ori e prea zgarcit ca sa-si ia un R8 pur sange.
E.M.E
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #7 on: June 09, 2008, 02:10:20 PM »

Wink Aici te contrazic...din cate stiu eu R8 diesel e mai scump...anyways..cum ai zis si tu mai sus..e oarecum...abstract..conceptul de masina..diesel..sport...adica..alura poate fi sport...tuningul sa zicem ca poate duce cu gandul spre sport...dar masina in sine.. Shocked e ca si cum...am spune despre caii de tractiune..ca pot fi pur sange...sau de curse.....E curios totusi..ca motorina e interzisa in tzari precum...Brazilia si alte tari Sud Americane..in Noua Zeelanda...parca..se platesc zeci de taxe suplimentare..tocmai pt ca ...dupa cum a mentionat Mas mai sus...sunt si alte lucruri eliminate de motoarele diesel...N-ar fi exclus sa vedem maine poimaine...si vreun Ferrari diesel.... :whatever: Ahh...@ XEX...ce diferenta este in cazul unui drum extraurban..intre o masina pe diesel care papa 4,5 sa zicem....si una pe benzina care papa 5,5...din pct de vedere al consumului ? mi se pare ca e cam nesemnificanta totusi

Impossible is nothing!
CUF
Membru
Treapta a 5-a
*

BMW E30

cllior
View Profile Email
« Reply #8 on: June 09, 2008, 05:38:24 PM »

parerea mea este ca ambele sunt bune, in primul  rand, cei care nu au nevoie de o masina sport, nu sunt pasionati ci doar au nevoie de o masina care sa consume putin  ca sa-si faca treaba, au mult de mers etc, este buna o masina pe motorina, in schimb, daca esti pasionat de motorsport, iti place sa te joci cu o masina, si iti permiti, optez pt motoarele pe benzina. Ce-i drept la ambele ai avantaje si dezavantaje Wink

Eu deocamdata prefer motoarele pe benzina :yes:

Nu goni mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare!
roax
Guest
« Reply #9 on: June 09, 2008, 08:24:28 PM »

din experienta mea de detinator de diseluri.........un a4,o serie 3,una 5 si una 7 va pot spune ca audi spre exemplu suna ingrozitor dar consuma putin si la intretinere era destul de ok cu conditia sa o faci la timp caci urmatorul proprietar a adus-o in ultimul hal......3-ul si 5-ul ma rog cred ca ar fi fost de preferat sa fie benzina ca totusi sunt bmv-uri la care te astepti sa treaca racheta si sa te uimeasca felul cum suna motorul ala in turatie mare .....dar la consum.....scuzati dar nu putem face comparatie .masinuta mea de suflet ultra comoda si de 2 tone se simte fffffffff bine cu cuplul pe care il ofera diselul iar de consumat mai mult de 12 nu a luat niciodata si asta cu clima la maxim si forjata tare.Asta nu e nicidecum o pleduarie pt disel ,benzina fiind ceva de vis pt o masina de la care vrei turatie mare si senzatii pe masura.Optiunile in ultima instanta cred ca se fac dupa buzunar si aparenta economie pe care ai putea sa o faci.........sau dupa cit esti de maniac si atunci nu mai conteaza costurile caci ai sa dai pina la ultimul banut pe ce-ti place, fie ca ai mai multi sau mai putini.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: