vladx
Membru
Treapta a 5-a
Fara roti nu poti !
|
 |
« Reply #225 on: April 15, 2010, 11:20:54 PM » |
|
Da, incerc sa va povestesc acuma, saptamina trecuta stiti ca am terminat de facut rodaj si faceam niste teste si pot sa va spun ca nu m-am asteptat cum am vrut, adica mai prost decat era el normal 16V fara modificari. Ce dracu` are motorul ? hai ca ma uit la bujii, nimic, ulei in regula,presiune la benzina, am curatat injectoare, aprinderea in regula si apoi mi-a trecut in cap sa-i masor compresia, da mi-am zis ca n-are rost sa-i masor compresia.. ca abia i-am pus totul nou la motor ! hai ca ii masor....aveam 10 bari, la care normal trebuie sa aiba peste 14 bari :what:  Azi am desfacut motorul si am descoperit ca pistoanele si camasi sunt uzate ! Inca nu stiu din ce cauza s-au uzat...ori am mers sarac in timpul rodajului, ori am pus pistoane mai uzate decat cele vechi !  Asta este ! mi s-a intamplat..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slip
Err:510
Administrator
Treapta a 6-a
Mic si rau !
|
 |
« Reply #226 on: April 16, 2010, 12:07:10 AM » |
|
lasa vlad.. ca ai sa gasesti o solutie ! nu e nici o masina foarte rara, nici o problema neintalnita de alti pasionati..(zyz) :laugh: asa ca solutii ai sa gasesti fara doar si poate ! Tot ce conteaza e sa vezi ce ai gresit ca sa poti reveni in forta fara sa faci aceleasi greseli... Una peste alta.. cu probleme, cu necazuri.. dar si cand ii dai a 3-a si vii din urma..oho !!  noi suntem alaturi de tine, avem incredere ca o scoti la capat si daca te putem ajuta, poti oricand sa dai un telefon.. (ca avem telefoanele inchise :laugh: :laugh:) glumesc.. suntem alaturi de tine ! SUCCES !! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xex
Membru
Treapta a 5-a
TURBO.. diesel :)
|
 |
« Reply #227 on: April 16, 2010, 02:54:12 AM » |
|
nu pot sa-mi dau seama ce s-a intamplat exact. daca s-a facut eroare de masurare inainte de a monta sau daca s-a intamplat ceva intre timp. ideea e ca in pozitia Punctului mort superior exista un joc mare piston-cilindru si se poate observa fanta segmentului care este de aproximativ 1 mm. in partea mai de jos a cilindrului fanta este aproape inexistenta. concluzia: uzura mare in zona unde se intoarce pistonul (segmentii). Pentru a rezolva problema ar trebui un set de pistoane la r1 si blocul alezat la aceeasi cota, impreuna cu alt set de segmenti. La toata treaba investitia se duce undeva intre 25-30 si ceva de milioane. Puneti-va in locul lui vlad care abia a refacut motorul si si-a investit toti banii si acum s-a intamplat treaba asta. Dupa ce a masurat compresia, i-au trebuit 2 zile ca sa prinda tupeu sa dea jos chiulasa. Mi-a zis: Mi-e greata sa o dau iar! Pana si eu care doar m-am uitat, m-am saturat. Oricum o sa lipseasca o perioada scirocco din scena, din motive financiare si poate intre timp revine si motivatia. Sa speram sa o vedem inapoi cat mai curand.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
corraptor_evo
Membru
Treapta a 5-a
AaaRrrrgghhhh...AaaRrrrgghhhh...AaaRrrrgghhhh...
|
 |
« Reply #228 on: April 16, 2010, 09:39:27 AM » |
|
Au! Mi-e rau numai cand ma gandesc! E inutil sa spun ca-mi pare rau pentru ce s-a intamplat. Vlad, esti dezamagit, cred, dar dupa ce mai vin niste bani, vine si cheful si se taie greata. Vorba lui Slip... cand dai a treia si vii din urma... uiti cu placere ce-ai patit. Hai, Vlad, ca ai s-o scoti la capat. Sunt sigur ca nu te indoiesti de asta.
|
|
|
|
|
|
Corrado VRTS... Raise the boost and praise the Lord!
|
|
|
ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
|
 |
« Reply #229 on: April 16, 2010, 10:32:56 AM » |
|
N-ar recomanda nimanui alezarea la R1, din simplul motiv ca e prea mare investitia si nu se merita (am fost si eu pe unde sunteti voi acum). In schimb, ar merge o bucsare a motorului la standard, cun un material bun (gasiti ce aveti nevoie la Barbarasa, si cred ca se poate rezolva si fara bani  ). Pistoane bune cu tot cu biele am eu, iar de segmenti se poate rezolva si mai ieftin. Stiti prea bine ca nu se pune problema de bani si am sa v-ajut cu ce pot, asa cum ati facut si voi. Nu disperati, situatia nu e asa de sumbra cum pare, si stiu pentru ca mi s-a intamplat si mie. Nu mai conteaza din vina cui si cum s-a intamplat (si eu suspectez tot amestecul, din ce mi-ati povestit voi...e problema tipica a injectiei k-jetronic pe motoare modificate), conteaza doar sa rezolvati problema. Ne vedem deseara si discutam despre ce si cum. Capul sus, ca nu-i un capat de lume 
|
|
|
|
|
|
I live my life one quarter mile at a time [...]. For those 10 seconds or less, I'm free...
|
|
|
xex
Membru
Treapta a 5-a
|
 |
« Reply #230 on: April 16, 2010, 11:52:37 AM » |
|
singur lucru pt care nu se merita alezarea la r1 este costul ridicat, in rest daca pui totul nou n-are ce sa mearga prost. dar cu banii aia se pot face muulte.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mercurry
|
 |
« Reply #231 on: April 20, 2010, 02:09:27 PM » |
|
Imi pare rau sa aud de acest ghinion si sper sa nu renuntati si sa il puneti pe micut pe cele 4 roti ale sale. Vine caldurica si e pacat sa nu castigati cupe la cata pasiune timp si bani ati investit in el. Dupa mine nu exista alta iesire decat aia de a iesi pe primul loc in grupa voastra.
Capul sus ca viata-i lunga, decat sa faci cocoasa de la cap plecat mai bine faci cocoasa de la motor desfacut:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vladx
Membru
Treapta a 5-a
Fara roti nu poti !
|
 |
« Reply #232 on: April 21, 2010, 01:53:24 PM » |
|
e musai sa pun arcuri supape heavy duty la supape ?(arcuri intarite)  am inteles ca e pentru turatii mai mare de 7000rpm..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
salecostel
Membru
Treapta a 4-a
|
 |
« Reply #233 on: April 21, 2010, 08:31:02 PM » |
|
Din cite stiu eu nu e musai....e recomandat pt.puteri mari,sau daca axele sunt foarte agresive.Oricum daca iti pui nu e un dezavantaj,ba dimpotriva....mai bun ar fi daca ai gasi niste supape mai mari,atit pe admisie cit si pe evacuare.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xex
Membru
Treapta a 5-a
|
 |
« Reply #234 on: April 25, 2010, 02:36:20 PM » |
|
Sambata vlad a avut o gramada de treaba. A dezechipat 3 chiulase: In prima poza de la stanga la dreapta: 2.0 16v cod motor 6A 136 cp, 1.8 16V KR 139 cp si 1.9 16v PL 128 cp. Au fost demontati 48 de tacheti, 48 de supape, 48 arcuri de supape si 96 sigurante de supape. In cutiile mici din jur sunt puse toate pe categorii. Diferentele de putere sunt date in general de axele cu came. In celelalte doua poze o sa vedeti diferenta (uitati-va bine ca e o diferenta majora) intre chiulasa de 2.0 si chiulasa de 1.8 si o sa vedeti de ce mergem pe cea de 1.8 (ultima poza).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
corraptor_evo
Membru
Treapta a 5-a
AaaRrrrgghhhh...AaaRrrrgghhhh...AaaRrrrgghhhh...
|
 |
« Reply #235 on: April 25, 2010, 03:20:47 PM » |
|
Vlad, am vorbit cu Oleg. Singura diferenta este la diametrele camerelor de ardere din chiuloase. Nu gasesc, deocamdata, desigur, poza cu zonele din chiuloase care se pot porta. Mai caut mai pe seara.
|
|
|
|
|
|
Corrado VRTS... Raise the boost and praise the Lord!
|
|
|
xex
Membru
Treapta a 5-a
|
 |
« Reply #236 on: May 13, 2010, 06:31:13 PM » |
|
A frecat si tot frecat vladutz la chiulasa aia pana a putut sa-si faca parul in ea. Rezultatele mai jos. A se face comparatie cu pozele din postul de mai sus pt o idee inainte/dupa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
|
 |
« Reply #237 on: May 13, 2010, 06:43:26 PM » |
|
Treaba buna. Bravo. Mai tine-ne la curent cu stadiul in care e motorul, mai ales ce-ati facut cu axul intermediar. Spor la treaba !
|
|
|
|
|
|
I live my life one quarter mile at a time [...]. For those 10 seconds or less, I'm free...
|
|
|
vladx
Membru
Treapta a 5-a
Fara roti nu poti !
|
 |
« Reply #238 on: May 13, 2010, 07:28:15 PM » |
|
Pai, de miercuri a venit cuzinetul pt axul intermediar, miercuri a fost pus aproape totul pe motor, mai ramane de pus flansa la ulei cu termoflotul, chiulasa, cutia si urcat pe masina.Mai ramane sa cumpar un radiator de racire ca actulaul este cam varza. Azi am vrut sa fie gata scirocco, dar din pacate azi a fost sarbatoare, dar maine va fi gata, sper !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CUF
Membru
Treapta a 5-a
BMW E30
|
 |
« Reply #239 on: May 13, 2010, 08:35:13 PM » |
|
Imi place ca se face treaba cu atentie si rabdare :yes: ! Mult succes si poate ne incanti si pe noi maine seara :tease:
|
|
|
|
|
|
Nu goni mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare!
|
|
|
|