Old School Motorsport
February 10, 2012, 04:18:20 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: SMF - Just Installed!

Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Taxa de inmatriculare !  (Read 1793 times)
vladx
Membru
Treapta a 5-a
*

Fara roti nu poti !

turbo_Vlad
View Profile Email
« Reply #15 on: January 24, 2008, 10:32:55 PM »

tare..speram sa bage taxa asta..as trage o fuga in germania sa iau un golf 1..  Embarrassed Cheesy  :laugh: voi v-ati facut ceva planuri ?  :laugh:
salecostel
Membru
Treapta a 4-a
*

View Profile
« Reply #16 on: April 02, 2008, 08:09:04 AM »

Se pare ca astea ar cam fi ultimile noutati in ceea ce priveste taxa d.p.i........

Avem o noua taxa auto

Noua formula a taxei de poluare auto va reprezenta 2-3% din valoarea masinii achizitionate. Guvernul a aprobat cea de-a treia varianta de calcul a celui mai disputat bir din Romania. Taxa va intra in vigoare la 1 iulie si va avea caracter retroactiv.

-Taxa de poluare auto va fi stabilita in functie de datele tehnice ale fiecarei masini in parte, pe baza emisiilor de dioxid de carbon (CO2) si de noxe, si va scadea odata cu vechimea masinii.

- Ministrul mediului, Attila Korodi, sustine ca, in cazul masinilor cu Euro 4 si Euro 3, la calcularea taxei se va tine cont de emisia de CO2 in proportie de 30% si 70%, de alte noxe. In cazul acestor masini, taxa va fi calculata pe baza emisiei de CO2, exprimata in grame/km inscrisa de constructor in documentele de identificare cu ocazia omologarii, in functie de taxa specifica exprimata in euro/1 gr CO2, de capacitatea cilindrica, de taxa specifica pe cilindree, la care se aplica o cota de reducere in functie de vechime.

- Pentru masinile cu motorizare non-euro, Euro 1 sau Euro 2, taxa e calculata in functie de capacitatea cilindrica si de taxa specifica pe cilindree, la care se aplica o cota de reducere. Aceasta e stabilita in functie de vechime, rulaj, stare tehnica si nivelul de dotare.

- Pentru masini cu motoare Euro 5, hibride si electrice, nu se plateste taxa auto.

- In cazul autovehiculelor cu motoare Diesel echipate cu filtru de particule, taxa se reduce cu 25 la suta.

- Guvernul a anuntat ca va da inapoi diferenta de bani soferilor care au achitat taxa de prima inmatriculare mai mare decat prevede noua formula de calcul.

- Pana pe 10 aprilie, taxa de poluare auto va fi supusa unei proceduri de audiere publica. Oricine isi poate exprima opinia despre formula de calcul a taxei, accesand pagina de Internet www.taxapoluare. audieripublice.ro

mercurry
Membru
Treapta a 5-a
*

mercurry70
View Profile Email
« Reply #17 on: April 03, 2008, 12:59:42 AM »

- Pentru masinile cu motorizare non-euro, Euro 1 sau Euro 2, taxa e calculata in functie de capacitatea cilindrica si de taxa specifica pe cilindree, la care se aplica o cota de reducere. Aceasta e stabilita in functie de vechime, rulaj, stare tehnica si nivelul de dotare.

Ok ... buna formula de calcul  pt E 2  pana ajungem  la nivelul de dotare... nu sunt lamurit cu ce influenteaza mediul faptul ca am sau nu AC ori ca stau in piele sau pe catifea, faptul ca am sau nu geamuri electrice sau se refera la dotari de siguranta gen airbaguri, ABS,TCS,ESP. poate ma lamureste si  pe mine cineva:D

Re5pect
vladx
Membru
Treapta a 5-a
*

Fara roti nu poti !

turbo_Vlad
View Profile Email
« Reply #18 on: June 26, 2008, 01:07:51 PM »

http://www.times.ro/national/taxa-auto-a-fost-eliminata
slip
Err:510
Administrator
Treapta a 6-a
*

Mic si rau !

View Profile Email
« Reply #19 on: June 26, 2008, 04:02:48 PM »

in primul rand.. 1 aprilie a trecut..
in al doilea rand.. ce scriu aia acolo sunt cam.. baliverne sa zic asa.. (iar faza cu taxa pe roti pentru bicicleta e belea.. si numele aluia de a dat declaratia.. nea' Volan  :what:  :laugh: :laugh: )
si 3) .. daca nu apare la stiri sau in monitorul oficial.. ramane doar un zvon

speram spre mai bine..
o singura chestie nu inteleg.. poate ma gandesc la altceva decat la ce trebuie... dar. .spune acolo ca masinile noi polueaza mai mult ca cele vechi.. cum e posibil cand limitele pentru noxe sunt Euro 3,4,5 mai stiu eu care.. iar la RAR au anumite cote ce nu trebuie depaseasca limitele de noxe, de poluare,  fata de masini cu euro 2 , 1 sau chiar non euro

E.M.E
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #20 on: June 26, 2008, 04:06:20 PM »

Ziarul respectiv la care se refera Vlad nu este un ziar propriu-zis..adica..este scris de asa natura sa para ziar...insa e un fel de pamflet....nimic mai mult...au publicitate in masa pe toate site-urile....si la prima vedere chiar poate parea ca este o publicatie serioasa...insa departe de asa ceva...
 In orice caz...Slip are dreptate..pana nu este publicat in Monitorul Oficial...nici pe departe nu poate fi catalogata drept...lege..sau sursa sigura... :yes: Asa..ca mai tre sa asteptam..sa vedem ce si cum....

Impossible is nothing!
mas2703
Treapta 1
*

View Profile Email
« Reply #21 on: June 26, 2008, 07:41:10 PM »

autosos romania Wink
vladx
Membru
Treapta a 5-a
*

Fara roti nu poti !

turbo_Vlad
View Profile Email
« Reply #22 on: July 02, 2008, 11:28:20 PM »

ce sa mai intampla? s-a scos pana la urma taxa veche? vreo veste?
mercurry
Membru
Treapta a 5-a
*

mercurry70
View Profile Email
« Reply #23 on: July 03, 2008, 01:16:48 AM »

da sa scos de la 1 chiar dar cum sunt romanasii nostri lipsiti de brain.... e un haos total in ceea ce priveste documentatia si procedurile asa ca lucrurile se vor clarifica probabil peste vreo cateva luni.

cu toate acestea puteti sa vedeti pe www.autovit.ro  cam ce fel se calculeaza taxa pentru ca sunt multe criterii de la optiunile masinii pana la anul de fabricatie si nivelul de poluare. spre exemplu aceeasi masina cu aceasi motorizare dar  una fabricata in '93 cu o taxa de mediu de 450 euro iar cealalta fabricata si inmatriculata in 96 va avea o taxa de mediu de pana la 1500 euro judecand ca masinile sunt cu euro 2. Nu inteleg nici eu exact care e treaba dar incerc sa ma luminez.
salecostel
Membru
Treapta a 4-a
*

View Profile
« Reply #24 on: November 19, 2008, 07:36:39 PM »

Inca o dovada ca suntem romani...guvernul a aprobat scutirea de la taxa de prima inmatriculare a masinilor noi cu motor euro 4,ceilalti care nu au bani sa isi cumpere o masina nou platesc ca prostii taxa.Iata ce zice guvernul;

Taxa de poluare auto perceput? la achizi?ia ma?inilor noi va fi suspendat? începând cu 1 decembrie 2008, pân? la sfâr?itul lunii decembrie 2009, pentru vehiculele Euro 4 cu motoriz?ri de pân? la 2.000 centimetri cubi înmatriculate pentru prima dat? în România ?i în Uniunea European?.

"Taxa va fi suspendat? începând cu 1 decembrie 2008, pentru toate ma?inile noi Euro 4 cu motor de pân? la 2.000 centimetri cubi. Termenul pân? la care se aplic? suspendarea este 31 decembrie 2009", a declarat agen?iei MEDIAFAX ?eful Departamentului pentru Afaceri Europene, Aurel Ciobanu Dordea.

Guvernul a aprobat suspendarea taxei de poluare auto pentru ma?inile noi Euro 4 pentru o perioad? de un an, pân? la 31 decembrie 2009.

Premierul C?lin Popescu T?riceanu a anun?at anterior c? Guvernul analizeaz? varianta ca taxa de poluare auto perceput? la achizi?ionarea de ma?ini noi Euro 4 s? fie suspendat? pentru un an, pân? la 31 decembrie 2009, ?i c? Executivul va trimite Comisiei Europene o notificare în care aceast? m?sur? va fi explicat? în primul rând prin necesitatea p?str?rii locurilor de munc?.

Toate automobilele noicomercializate în prezent în România corespund normelor de emisii Euro 4, iar unele modele ale Volkswagen ?i Audi sunt echipate cu propulsoare Euro 5, care sunt scutite de taxa de poluare auto.

Produc?torii de autoturisme care vor s? vând? ma?ini în Uniunea European? vor fi obliga?i, din septembrie 2009, s? echipeze toate automobilele noi cu motoare Euro 5.

Aceea?i condi?ie va trebui respectat? ?i în cazul camioanelor ?i vehiculelor comerciale u?oare noi, majoritatea dintre acestea fiind dotate în prezent cu motoare Euro 4.

Sursa;MEDIAFAX

Eu totusi nu inteleg ceva,de ce numai masinile noi care au euro4 si nu toate masinile care au motorizare euro 4.Sau ce un motor vechi de 1-2 ani dar care are euro 4,polueaza mai mult decit un motor nou tot euro4.Pai ce naiba mai oameni buni,ori e euro4 ori nu?Asa trebuia sa zica ca anuleaza taxa pt.toate masinile noi si atunci stiam una si buna.....dar mie asta imi suna a discriminare.Eu tocmai am platit azi 100 euro taxa pt.golf-ul meu....si oricum m-am simtit ca un fraier ca a trebuit sa achit taxa asta de prosti,dar acuma cind mai vad si asta cu scutire numai pt.masinile noi, desi si cele mai vechi au euro4,ma simt ca un fraier.Dar asta e, traim in romania(stiu ca trebuia sa scriu cu R mare,dar nu cred ca se merita)si asta ne ocupa tot tompul,vorba aluia de pe antena 3.
CUF
Membru
Treapta a 5-a
*

BMW E30

cllior
View Profile Email
« Reply #25 on: November 19, 2008, 09:37:16 PM »

MADE IN ROMANIA :ugly:

Nu goni mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare!
E.M.E
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #26 on: November 20, 2008, 10:27:56 AM »

Mda...o hotarare tampita prin care au impresia ca vor incuraja vanzarea de masini noi in Romania ( a.k.a sustinerea batranei doamne Dacia in mod special dar si a kkt-urilor de Renault ) de parca se va arunca lumea la cumparat masini daca nu vor mai plati 100 de euro...cea mai mare aberatie..chestie pe care au zis-o si cei de la Mioveni...ca scoaterea taxei cu pricina..e frectie la picior de lemn....Cred ca au impresia ca va fugi lumea la urne sa-i voteze..cA au scazut taxa...

Impossible is nothing!
slip
Err:510
Administrator
Treapta a 6-a
*

Mic si rau !

View Profile Email
« Reply #27 on: November 20, 2008, 11:43:28 AM »

:butt: pentru shmecherii astia din guvern.. multa m... !!!!!!!!!!!!!!  :butt:
romania .. tara cacanarilor  Roll Eyes eh..suntem noi mai destepti asta era Wink

hai sa-i votam ! HA  ! ar trebui puse pe buletinele de vot aceeasi optiune - HOTI ! si atunci nu ar mai exista discutii ca a iesit unul sau altul.. ca la urma urmei toti sunt la fel si cauta aceleasi lucruri..

am s-o iert pe mama ca m-a nascut aici..  :laugh:

sSorin.
Membru
Treapta a 5-a
*

a.k.a Pozaru'

ss.iasi
View Profile WWW Email
« Reply #28 on: November 20, 2008, 07:59:54 PM »

am s-o iert pe mama ca m-a nascut aici..  :laugh:
Poate nu e ea de vina, si daca nu ai fi fost aici, pe cine as mai stresa eu cu tricoul? :laugh:
De vina pt ce e Romania sunt alti mosnegi adormiti si corupti Wink
Parerea mea :butt:

mercurry
Membru
Treapta a 5-a
*

mercurry70
View Profile Email
« Reply #29 on: November 21, 2008, 05:26:10 AM »

Dragii mei..inca nu v-ati obisnuit!!!!Nu e nimeni de vina.... asa trebuie sa fie:))
Ca sa o iau usor ... masinile nu se mai vand...sunt multeeeeeee....intelege careva deciiii muuuuulteeeeeee.... pai unde sa le mai dam cand piata e plina fiecare are cate 3 masini si ca sa isi innoiasca parcul trebuie sa o vanda la careva...dar la cine....Huh ca la randul lui fiecare cetatean si-a tras masina... nu conteaza ca e matiz sau Q7 ...s-au ca spre ex  dimineata te uiti in masini la semafoare si vezi cate un om care se duce la servici... deci moft nu poti sa ii spui si nici macar  utilitate in adevaratul sens al cuvantului din moment ce face mai mult cu masina decat ar face cu bicicleta pana la munca. O alta chestie este ceea ce am facut noi majoritatea si anume sa aducem masini din alte tari de am umplut tara de fier vechi... e si asta  o mica greseala.... iar chestia care ma deranjeaza cel mai mult..... dar cel mai mult este ca noi in loc sa luam masini din ce in ce mai practice( exclusss caii putere)  Romanul isi cumpara X5, X6, Q7, Pathfinder.... si daca il intrebi de cate ori a urcat pe munte ...o sa iti spuna ca se duce doar la servici si in oras.... pai va rog ... scuzati... pe ala sa nu ii dai cu capu de  masina pana isi da seama cat de mare e pentru o singura persoana... si va zic ca am facut intr-o sapt un sondaj de opinie si mai bine de 90 % merg singuri in masina asta inseamna ca fiecare are masina lui:)pai unde sa mai fie loc de toti ...
ganditi la vreo 10 mil de masini zilnic pe drumuri.....din care vreo 1 mil in bucuresti si din cate stiu vreo 300 mii in Iasi!
Now that my friends is not a happy thought!
In fine ... solutia este sa invatam oamenii sa gandeasca mai mult...altfel in loc sa progresam vom avea cu siguranta un declin din ce in ce mai mare...Trist!
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  

Jump to: