Old School Motorsport
February 12, 2012, 06:32:59 PM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
: SMF - Just Installed!
Home
Help
Search
Login
Register
Old School Motorsport
>
Tuning
>
Exterior
>
Garda sol micsorata
Pages: [
1
]
Go Down
« previous
next »
Print
Author
Topic: Garda sol micsorata (Read 725 times)
Urs
Urs
Administrator
Treapta a 6-a
The Bear is gonna get you...
Garda sol micsorata
«
on:
April 06, 2008, 10:21:35 PM »
In curand o sa trebuiasca sa imi schimb suspensia spate si ma gandesc sa cobor putin garda la sol cu aceasta ocazie. Are cineva idee cate spire trebuie sa iau din arc pentru a cobora masina cu maxim 2 cm? Ma bate gandu si la un kit sport, dar trebuie sa studiez mai bine problema pietrelor la rinichi, dat fiind ca merg cu masina pe strazile iasului.
Old School MotorSport, for now, for ever.....
xex
Membru
Treapta a 5-a
TURBO.. diesel :)
Re: Garda sol micsorata
«
Reply #1 on:
April 06, 2008, 11:28:46 PM »
avand in vedere ca iti montezi un kit exterior, micsorarea garzii la sol prin taierea arcurilor nu este intocmai recomandata: micsorezi distanta dintre spoilere si sol dar flexibilitatea arcurilor rame aceeasi. Din cate vad eu, ai doua variante: 1. Nu o cobori. 2: Arcuri sport - care sunt si mai scurte dar si mai rigide. Merita sa ii ceri si parerea lui costel: el are si fibra, si suspensie sport si roti mari cu talon mic. intreaba-l cum se impaca cu ele.
ZyZ
Guest
«
Reply #2 on:
April 07, 2008, 10:09:59 AM »
E problematica partea cu taiatul spirelor, unu la mana pentru ca arcul nu are aceeasi duritate pe toata lungimea, si doi pentru ca, cursa amortizorului ramane aceeasi, si poti risca sa-ti atinga in capul amortizorului. Eu mi-am luat de exemplu o spira jumate pe spate, dar la mine arcurile sunt mai tari pe mijloc si mai moi la extremitati. Altfel nu cred ca m-as fi riscat. Am facut asta la Dacie si cu amortizoare normale imi atingeau rotile in aripi, exact din motivul expus de XeX. Oricum, daca tai destul ca sa se vada vreo diferenta, ori uzezi prematur amortizorul, ori il distrugi de tot.
Urs
Urs
Administrator
Treapta a 6-a
The Bear is gonna get you...
«
Reply #3 on:
April 07, 2008, 12:17:06 PM »
deci singura optiune viabila ramane suspensia sport si bara intre amortizoare ca sa mai intaresc caroseria..... mai ramane sa vad daca imi pot aduce un kit sport mediu (sa coboare cu 2 cm si sa aiba duritate medie)
Old School MotorSport, for now, for ever.....
mercurry
Membru
Treapta a 5-a
«
Reply #4 on:
April 07, 2008, 07:19:13 PM »
Urs eu cred ca la 2 cm cat vrei sa o cobori tu nu o sa suferi prea mult din comfort(o sa simti evident o mica rigiditate dar stai linistit pt rinichi:P), am mai citit pe forumuri persoane care au coborat masina cu 3 cm pana la 6 si problema de rigiditate marisoara se pune de la 4-6 cm>>> in functie de masina. cat despre gropi suspensia fiind mai rigida nu cred ca se va uza mai repede dar posibilitatea de a ramane cu spoilerul in ele creste progresiv cu micsorarea garzii la sol si cu atentia ta fata de gropi (unele chiar nu le poti evita:D). Cat despre taiatul arcurilor cred ca 2 cm poate sa insemne mult pt amortizor(stock) dar din moment ce vrei sa iti schimbi suspensia poti analiza 'constitutia' arcului si vezi daca se merita o modificare desi eu sunt la fel ca si ZyZ si XEX de parere.
Pages: [
1
]
Go Up
Print
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination:
-----------------------------
Discutii
-----------------------------