Old School Motorsport
February 12, 2012, 05:04:07 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: SMF - Just Installed!

Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 20   Go Down
  Print  
Author Topic: Scirocco 2 GTX Kamei X1 16V  (Read 14363 times)
ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #225 on: June 24, 2010, 09:30:22 AM »

Mersi Andrei. Vorba ta, am trecut si prin momente mai grele, si suntem tot aici. Ca sa elucidez partial macar misterul, pana reusesc sa ajung acasa sa fac pozele alea, am gasit pozele de la ultima pozna, de acum ~2 ani, cand ne intorceam de la Braila.

http://i105.photobucket.com/albums/m233/rebel_the_psycho/DSCF2266.jpg
http://i105.photobucket.com/albums/m233/rebel_the_psycho/DSCF2267.jpg
http://i105.photobucket.com/albums/m233/rebel_the_psycho/DSCF2268.jpg

Cam asa arata un piston dupa detonatie. Iar asta s-a intamplat la ~210 km/h, ~7000rpm, cu motorul fierbinte, si injectorul de la respectivul cilindru infundat. Chiuloasa care era pe motor e chiuloasa mea, care n-a patit nimic, in schimb toate supapele erau franjurate pe margini (arse). Se va vedea in poze ca nici una din celelalte 3 supape de acum nu sunt arse, pistonul nu are nimic, in schimb supapa respectiva si bujia au fost macinate.

I live my life one quarter mile at a time [...]. For those 10 seconds or less, I'm free...
vladx
Membru
Treapta a 5-a
*

Fara roti nu poti !

turbo_Vlad
View Profile Email
« Reply #226 on: June 24, 2010, 12:10:25 PM »

lasa nene nu fi suparat ca si eu am montat si demontat de 5 ori motorul la scirocco-ul meu.. plus bani cheltuiti nu mai stiu cati numai din ianuarie anul asta pana saptamana trecuta. is satul si eu si la un moment dat mi-era greata sa ma mai apuc de ea.. dar nu am renuntat si uite ca acum merge. modificarile si fiabilitatea nu prea se pupa. ce sa-i faci. asta este. bafta mare. Aaa..daca tot zici ca pistoanele nu au nimic, de ce le mai schimbi?
P.S. supapele si arcurile la chiulasa ta sunt la mine. Iti aduc vineri sau mai devreme daca ai nevoie.
ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #227 on: June 24, 2010, 12:38:43 PM »

Mersi Vlad. Stiu ca si la tine s-a investit foarte multa munca si foarte multi bani. Dar oricat as fi de realist, cand vezi ca motorul in care ai investit x zeci de milioane (~650 de euro au fost doar pistoanele) se gripeaza dupa 500km... Iar pstonul respectiv trebuie schimbat pentru ca suprafata pistonului a fost lovita de resturile de supapa si bujie, care s-au si fixat de el. N-are nici un rost sa mai sper ca il pot curata si ma mai pot baza pe el. Si cum mai ales la un motor turbo nu prea merge cu bojogareli, pistonul trebuie schimbat, echilibrat cu celelalte pistoane, blocul trebuie honuit si chiuloasa pregatita din nou. Daca ajung vineri, iau si supapele si arcurile. Daca nu, trec eu pe la tine sa le iau. Oricum pistoanele ar trebui sa ajunga saptamana viitoare abia.

I live my life one quarter mile at a time [...]. For those 10 seconds or less, I'm free...
corraptor_evo
Membru
Treapta a 5-a
*

AaaRrrrgghhhh...AaaRrrrgghhhh...AaaRrrrgghhhh...

corraptor_evo
View Profile Email
« Reply #228 on: June 24, 2010, 01:04:03 PM »

Detonatie nu-i acelasi lucru cu amestec sarac. Au cauze si efecte diferite, chiar daca finalul e acelasi: gripare. Cateva secunde de mers cu boost peste 0,3-0,4 la 1100 grade Celsius pe un singur piston (vezi diferente de injector, vezi diferente de flux de aer pe coloane de admisie) nu sunt suficiente pentru a incalzi motorul astfel incat sa fie sesizat de indicatoarele de temp ulei sau apa, si nici de un EGT de colector, dar ajung pentru a determina un deznodamant nasol. Nu zic ca e neaparat asta, dar nu vad de unde poate fi defectul mecanic.

"Dragi colegi, desi nu vad motivul, ma vad nevoit sa ma explic."
"din motive straine mie ma vad pus sa dau explicatii "

Raducule, suntem cu totii buni prieteni. Nu ti-a cerut nimeni explicatii. Si Xex-ii au remarcat usoara ta iritare. Eu ma gandeam ca din experienta placuta sau neplacuta a unora (care se face pe bani, desigur) pot beneficia si altii din acelasi grup, ca de aia ne-am adunat, sa inpartim si frumose si nasoale. Sa stii ca te intelegem cu totii, dar nu esti singurul din grup care a patit asa ceva. Suntem mai multi iar asta trebuie sa te intareasca: SUNTEM IMPREUNA!

In fine, am inteles in cele din urma: Nu-i termica, e mecanica, nu-i montaj, e chiuloasa. Chiuloasa e de la mine... Imi pare rau ca s-a intamplat asa ceva, sincer. Numai sa ai putintica rabdare sa-mi vina ziua de lichidare.

In orice caz, am sa continui, normal, sa stau pe-aproape.
« Last Edit: June 24, 2010, 01:09:09 PM by corraptor_evo » Logged

Corrado VRTS...
Raise the boost and praise the Lord!
ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #229 on: June 24, 2010, 01:29:23 PM »

Daca din discursul si explicatiile mele din ultimele zile s-a inteles ca acum caut vinovati, sau retributie, nu m-am facut inteles. Ideea era exact sa gasim cauza problemei, si nu numai pentru a nu se intampla la altii, ci si pentru a fi eu cu inima impacata, sa stiu de ce dupa cateva mii bune de euro bagate in motor, munca de cateva saptamani a fratilor, a lui Cristi, a mea, acum tre' s-o iau de la capat. M-am ofticat pentru ca mi s-a parut ca am fost pus la zid, desi -din experientele mele anterioare, analiza, chiar si sumara a chiuloasei, si cunostintele mele, subtiri cum or fi ele, alaturate cu concluziile altor oameni in a caror expertiza am incredere si care sunt de aceeasi parere- mie mi se pare cauza mecanica drept singura ipoteza viabila care a cauzat evenimentul, si cred ca am dreptate. Probabil ca o sa impartasiti si voi concluzia mea de indata ce o sa puneti cap la cap rezultatul detonatiei de la Braila, si rezultatul evenimentului de acum. Pistonul distrus l-ati vazut, o sa-l vedeti si pe asta, si o sa puteti compara si chiuloasa afectata (sau neafectata) de detonatie, si chiuloasa de acum, cu care nu mai am ce face. Deci daca nu va dau dreptate in privinta detonatiei (e de inteles, cei care au vazut motorul si-au dat imediat seama ca nu poate fi vorba de asa ceva, si probabil ca nu m-am descurcat eu prea bine sa explic ce-i acolo) nu inseamna ca de-acum am o problema cu fratii care au asamblat motorul sau cu Edi care mi-a dat chiuloasa. Cum spuneam, nu stiu cauza exacta a evenimentului (supapa sau ghid sau siguranta sau altceva). Vreau doar ca pana vedeti chiuloasa sa nu judecati si sa-mi dati putin credit ca stiu despre ce vorbesc.

L.E.: hai va rog sa discutam despre viitor, pentru ca nu vreau s-o caut pe Elodia pe topicul asta
« Last Edit: June 24, 2010, 01:31:18 PM by ZyZ » Logged

ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #230 on: June 29, 2010, 08:39:13 AM »

Poze (multumesc Iulian):

CoCaine
Treapta 1
*

View Profile Email
« Reply #231 on: July 15, 2010, 02:10:33 PM »

ZyZ,uite aici link-ul:
http://www.s2forum.com/forum/showthread.php?t=44336

Spor.
ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #232 on: July 15, 2010, 03:30:48 PM »

Multumesc Costan, deocamdata astept un rezultat in legatura cu pistoanele cumparate din Lituania, si care, prin interventie divina, au ajuns in UK. Om vedea...

ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #233 on: August 10, 2010, 04:47:09 PM »

Intr-un final am rezolvat si cu pistoanele. Am cumparat 5 bucati de la o firma din Germania, si au ajuns azi. In consecinta, blocul va fi rectificat (a fost zgariat de bucatile metalice rezultate din ruperea supapei). Chiuloasa montata va fi chiuloasa care-a fost initial, si va fi pregatita de la 0, cu supape noi, ghiduri noi, simeringuri noi, etc. Nu ma mai bazez pe nimic, si nu mai risc nimic. Toata distractia a insemnat, pe langa lunile de vara in care as fi putut sa ma bucur de masina, cam jumatate din valoarea proiectului 16V Turbo, asa ca fac tot posibilul sa evit din start orice problema. In timpul asta sper sa ajunga si softul de la BahnBrenner. Acestea fiind spuse, sunt impacat cu ideea ca probabil n-o sa mai apuc sa ma bucur de masina anul asta. Dar, avand in vedere cat mi-am dorit sa vad proiectul asta pe ZyZ, si faptul ca am avut bucuria de-a auzi motorul mergand si a simti cu merge masina, chiar si pentru 500km, astea nu mai conteaza. Sper sa postez cat de curand aici, cu vesti bune, si, daca apuc sa fac un rodaj, o fisa dyno.

slip
Err:510
Administrator
Treapta a 6-a
*

Mic si rau !

View Profile Email
« Reply #234 on: August 10, 2010, 06:41:40 PM »

cam ghinionisti astia din osms.. mare parte Cheesy anul asta. tu ai avut problema cu  pistoanele, eu cu schimbarea de motor, costel cu tachetii si supapele, vladx cu cutia.. si tot asa. nu prea ne-am bucurat de masini vara asta.. dar cel putin din punctul meu de vedere, o sa merite asteptarea (mai ales ca nu am ce face  :laugh: ca nu-mi permit).

asadar, iti urez mult succes si spor maxim la bani ! abia astept sa iesim din nou impreuna pe strazi ! Cheesy

Baga mare !!!!!

ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #235 on: August 11, 2010, 08:53:59 AM »

Multam fain. Imi place sa ma gandesc la treaba asta ca fiind anul in care le punem pe toate le punct ca sa fie masinile pregatite pentru haosul din urmatorii ani. Asa sa fie !

vladx
Membru
Treapta a 5-a
*

Fara roti nu poti !

turbo_Vlad
View Profile Email
.
« Reply #236 on: August 11, 2010, 09:54:34 AM »

Exact zyz, anul asta pregatim masini si la anul speram sa luam cat mai multe cupe! Foarte bine ce faci cu softul, e cea mai buna alegere! Multa bafta la proiect!
corraptor_evo
Membru
Treapta a 5-a
*

AaaRrrrgghhhh...AaaRrrrgghhhh...AaaRrrrgghhhh...

corraptor_evo
View Profile Email
« Reply #237 on: August 11, 2010, 11:01:06 AM »

Eh, in sfarsit, aud vesti bune... Slava Domnului! Esti sanatos, esti tanar, ai tupeu si, in plus, ai o sacosa de piese cu care stii foarte bine ce sa faci... Asa ca, spor la treaba!

Corrado VRTS...
Raise the boost and praise the Lord!
vladx
Membru
Treapta a 5-a
*

Fara roti nu poti !

turbo_Vlad
View Profile Email
« Reply #238 on: August 13, 2010, 11:42:00 AM »

uite ce chestie interesanta..http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=69278
vladx
Membru
Treapta a 5-a
*

Fara roti nu poti !

turbo_Vlad
View Profile Email
.
« Reply #239 on: September 13, 2010, 01:53:03 PM »

Ceva noutati?
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 20   Go Up
  Print