Old School Motorsport
February 10, 2012, 05:09:51 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: SMF - Just Installed!

Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 20   Go Down
  Print  
Author Topic: Scirocco 2 GTX Kamei X1 16V  (Read 14303 times)
vladx
Membru
Treapta a 5-a
*

Fara roti nu poti !

turbo_Vlad
View Profile Email
« Reply #210 on: June 22, 2010, 11:17:19 AM »

Inca ceva, supapa de la evacuare nu atinge niciodata in capul pistonului pt ca daca ai sa te uiti cand supapa de evacuare este deschisa nu iese din camera de ardere ( este la nivel cu chiulasa) . Mai mult, pistoanele de s2 avand un raport de comprimare scazut sunt "mai scurte" deci si mai putine sanse sa atinga in piston.
corraptor_evo
Membru
Treapta a 5-a
*

AaaRrrrgghhhh...AaaRrrrgghhhh...AaaRrrrgghhhh...

corraptor_evo
View Profile Email
« Reply #211 on: June 22, 2010, 12:25:07 PM »

Cand am zis de saritura de la punct, enumerasem cele 3 cauze posibile IN GENERAL in cazul indoirii de supape, in afara de defectarea proprie supapei (defect de material sau de fabricatie). Intrucat vorbim despre o supapa de evacuare, aceasta nu atinge nicicum pistonul. nici de 16v nici de S2-decomprimat, nici in caz de tachet blocat, parerea mea e ca a fost o detonatie (sau mai multe).
Incerc sa pun o poza... nu merge, desi n-are decat 222k.

Corrado VRTS...
Raise the boost and praise the Lord!
corraptor_evo
Membru
Treapta a 5-a
*

corraptor_evo
View Profile Email
« Reply #212 on: June 22, 2010, 12:45:51 PM »

Reeditez postul anterior:

Cand am zis de saritura de la punct, enumerasem cele 3 cauze posibile IN GENERAL in cazul indoirii de supape, in afara de defectarea proprie supapei (defect de material sau de fabricatie). De capul ei, n-are cum sa se blocheze o coada de supapa in ghiduri, indiferent de gradul de uzura (nu era cazul acum).
Intrucat vorbim despre o supapa de evacuare, XEXii au dreptate: aceasta nu atinge nicicum pistonul, nici de 16v nici de S2-decomprimat, nici in caz de tachet blocat. Parerea mea si a lui Oleg e ca a fost o detonatie (sau mai multe) sau, cel mai probabil, o explozie cu ardere saraca (benzina nedozata+boost superior+temperatura inalta=explozie>> Temperatura si mai inalta aplicata celei mai fierbinti componente: SUPAPA de evacuare). Ipoteza este sustinuta si de capul topit al bujiei (chestie care nu se intampla din cauze mecanice).

Corrado VRTS...
ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #213 on: June 22, 2010, 01:05:45 PM »

Revin. Nu se pune problema de ardere saraca cand, datorita softului stock, motorul mergea bogat. Mai mult, boost-ul nu depasise 0.4-0.5, pentru ca mergeam fara boost controller, cu setarile stock. Atata timp o supapa este rupta, iar celelalte supape nu sunt nici macar arse, si camera de ardere este plina de resturi topite de supapa, bujie si piston, cred ca e evident ca nu se pune problema de detonatie. Nici prin cauza, nici prin efect. Din varii motive, supapa respectiva a reusit sa atinga capul pistonului, s-a rupt, si lucrurile au decurs in consecinta.

I live my life one quarter mile at a time [...]. For those 10 seconds or less, I'm free...
vladx
Membru
Treapta a 5-a
*

Fara roti nu poti !

turbo_Vlad
View Profile Email
« Reply #214 on: June 22, 2010, 01:38:51 PM »

Verifica si injectoare, poate  unul dintre ele este infundat sau nu pulverizeaza bine..poate sa fie cauza amestecului sarac. Cel mai bine e sa urci pozele pe forum si atunci vom vedeam clar.
corraptor_evo
Membru
Treapta a 5-a
*

corraptor_evo
View Profile Email
« Reply #215 on: June 22, 2010, 02:16:16 PM »

Zyz, tu tot zici ca motorul mergea bogat... Dar parca n-ai apucat sa mergi cu el la un analizor de gaze. Oricum, putea sa se intample si numai la un cilindru, pentru ca au mai fost cazuri. Ex: acum 2 ani, primul VR6Turbo din tara cala cilindrul 5 in pofida indicatoarelor de EGT si AFR montate si urmarite si, in plus, cu stand-alone Haltech E11... Iar supapa de evacuare nu are cum sa atinga pistonul.

http://s974.photobucket.com/albums/ae230/corraptor_evo/Diverse%20-%20FEATURES/?action=view&current=engine4_scirocco16vdotcom.jpg
« Last Edit: June 22, 2010, 02:25:34 PM by corraptor_evo » Logged

Corrado VRTS...
xex
Membru
Treapta a 5-a
*

TURBO.. diesel :)

View Profile Email
« Reply #216 on: June 22, 2010, 02:55:08 PM »

si eu merg pe ipoteza: amestec sarac, temperaturi prea mari lucru care a implicat la o scadere a rezistentei tijei supapei in conditii de presiune sau detonatie.
si parca tot tu ne explicai vineri seara ca softul tau de g60 8v merge bogat doar in ture mici, si la ture mari devine sarac. si chiar povesteai ca atunci cand s-a intamplat pozna i-ai dat un pic de talpa si imediat ti s-a oprit motorul.
dar vorba lui edi, toata discutia cu amestec bogat, amestec sarac este la modul ipotetic, nefiind masurat.
ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #217 on: June 22, 2010, 05:10:17 PM »

Dragi colegi, desi nu vad motivul, ma vad nevoit sa ma explic. Daca pana aseara ar fi putut fi mai multe ipoteze viabile, in acest moment exista doar una: cea confirmata de motorul desfacut.
1. Softul de G60 merge bogat in ture mici si sarac in ture mari comparativ cu graficul unui soft pentru turbo, datorita graficului de boost de la G60, comparativ cu un motor turbo, unde boost-ul creste cu turatia, pe cand la G60 ajunge la 0.6-0.7 (mai repede decat turbo) si acolo moare. Deci treaba asta e relativa, si trebuie luata ca atare. Nu inseamna ca la 2000 de ture motorul merge sarac. Inseamna ca la 6200 de ture, cand turbina poate baga 1 bar, merge sarac. Analizorul de gaze e foarte util, intr-adevar, dar nu cand motorul scoate benzina nearsa, iar bujiile se afuma chiar si cu potentiometrul reglat la minim. Mai mult, injectoarele au fost verificate inainte de a fi montate, iar filtrul de benzina era aproape nou.
2. Atata timp cat apa era la 90, iar uleiul la 80, nu putem vorbi de temperaturi prea ridicate. Cu atat mai putin cu cat treaba asta s-a intamplat dupa ce abia plecasem de pe loc, pe la 3000-3500 de ture.
3. Supapa de evacuare poate foarte usor sa atinga pistonul, daca din diverse motive ramane fara siguranta.
4. Repet ce-am discutat si cu Edi la telefon: o singura supapa este atinsa, jumatate din tija impingatoare fiind blocata inca in ghid. Celelalte supape nu au nimic, in afara faptului ca au ramas semideschise datorita resturilor de aluminiu. Bujia a fost distrusa pana la nivelul chiuloasei, iar asta nu poate rezulta in urma detonatiei, atata timp cat celelalte supape nu sunt arse, lovite, indoite sau in orice alt fel atinse.
5. Motorul mergea rotund inainte de eveniment, nicidecum nu mergea dezechilibrat, cum ar fi trebuit daca unul din cilindri nu functiona corect (mers sarac, compresie redusa au altceva).
Detonatia nu se produce aleatoriu si spontan, ci cand sunt intalnire o serie de conditii. In cazul meu, nu vad nici un argument care sa conduca la confirmarea ipotezei asteia (nici mers sarac, nici temperaturi inalte, nici turatii inalte, nici boost, nici aprindere reglata aiurea). Atata timp cat nici unul din factorii astia nu a condus la o detonatie cand am mers cu 4000 de ture si boost de 0.6-0.7, chiar si pret de cativa km, n-are nici o logica sa se intample in 200 de metri dupa ce pleci de pe loc, si mergi cu aceleasi setari, dar cu boostul la 0.4.
Am sa urc si poze cand o sa prind un pic de timp. Deocamdata scopul meu e sa vad ce e de facut in continuare si cum sa trec de problema asta.

I live my life one quarter mile at a time [...]. For those 10 seconds or less, I'm free...
corraptor_evo
Membru
Treapta a 5-a
*

corraptor_evo
View Profile Email
« Reply #218 on: June 23, 2010, 11:09:06 AM »

Bun, atunci, daca esti atat de exact in inlaturarea ipotezei de amestec sarac, spune-ne si noua, la fel de exact, ce defectiune mecanica a chiuloasei/supapei ar fi putut declansa ce s-a intamplat acolo. Sa incercam sa nu pateasca si fratii la fel, Doamne fereste  :scared: !

Corrado VRTS...
ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #219 on: June 23, 2010, 12:28:58 PM »

E ca si cum m-ai intreba...OK, daca esti atat de sigur ca nu Sfantul Duh si Superman au doborat avionul la Katin, explica-ne, la fel de exact, cauza evenimentului. Atata timp cat n-am avut timp sa ma duc sa dau jos axele cu came si sa scot ciotul ala de supapa, n-am cum sa-mi dau seama EXACT de ce a atins supapa in piston. Cert e ca sunt destule argumente care sa elimine cauza termica.

ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #220 on: June 23, 2010, 02:26:16 PM »

Ca sa schimbam putin tonul discutiei (din motive straine mie ma vad pus sa dau explicatii in legatura cu problema pe care tot eu o am), explicati-mi si mie de ce in urma detonatiei:
-pistoanele sunt intacte
-toate supapele sunt intacte, cu exceptia unei singure supape de la pistonul 3, care practic a fost faramitata pe piston, si are tija inca infipta in ghid
-cu toate ca supapele nu sunt nici macar arse, bujia de la cilindrul 3 este practic polizata pana la nivelul chiuloasei
-cuzinetii sunt neatinsi, cu exceptia cuzinetului de la capacul pistonului 3, care este putin zgariat, cel de pe biela fiind ca nou

corraptor_evo
Membru
Treapta a 5-a
*

corraptor_evo
View Profile Email
« Reply #221 on: June 23, 2010, 03:10:19 PM »

Bine.

Corrado VRTS...
xex
Membru
Treapta a 5-a
*

TURBO.. diesel :)

View Profile Email
« Reply #222 on: June 23, 2010, 05:30:08 PM »

radule, nu te supara, incercam si noi sa ne dam seama ce s-a intamplat exact acolo, intrucat motorul a fost refacut de noi si ti-am luat niste bani. vrem sa lamurim din ce cauza s-a intamplat toata treaba, daca a fost sau nu vre-o greseala de-a noastra sau orice altceva. dar cum problema a survenit abia dupa 650 km sansele sunt f mici. nu incerc sa ma absolvesc de vina ci doar sa fiu cu constiinta impacata si sa fiu linistit stiind ca nu e din cauza noastra.
ZyZ
Membru
Treapta a 5-a
*

View Profile Email
« Reply #223 on: June 23, 2010, 06:15:42 PM »

Razvan, nici nu se pune problema sa caut vinovati, tocmai de asta nu inteleg de ce mi se cer explicatii. Motorul a fost refacut de voi, si sunt in continuare recunoscator pentru asta, pentru ca ati lucrat ca si cum ar fi fost motorul vostru. Nu s-a pus pentru nici un moment problema de vina din partea voastra. Ca sa destind putin atmosfera, relatez ca am gasit pistoane, in Lituania, si probabil vor ajunge pana la sfarsitul saptamanii. Blocul va fi refacut, voi folosi chiuloasa mea, probata si testata, iar celelalte piese sunt deja in portbagaj (multumesc inca o data, baieti). Va tin la curent. Ii multumesc in primul rand lui Mada, care a fost langa mine cand eram aproape sa-mi pierd mintile, vazand ca, dupa cateva mii de euro bagati, si atatea luni de asteptare, nopti nedormite si zile in care am dormit pe mine la servici, la 500 de km, motorul se gripeaza.

slip
Err:510
Administrator
Treapta a 6-a
*

Mic si rau !

View Profile Email
« Reply #224 on: June 23, 2010, 09:25:03 PM »

lasa frate.. tot raul spre bine.. cum se spune. Si noi suntem alaturi de tine si vrem sa te vedem din nou pe strasse ! Cheesy
e bine ca macar poti sa treci peste probleme si sa revii. e un super efort.. multi s-ar fi lasat de multa vreme. Ma bucur si ca iti permiti sa-ti faci moftul   :laugh: (glumesc)

hai ca o sa fie bine pana la urma. SUCCES  !

Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 20   Go Up
  Print  

Jump to: