|
ZyZ
Guest
|
 |
« on: September 05, 2007, 11:53:20 AM » |
|
Daca v-ati intrebat vreodata daca sticlutele pe care scrie mare "octane booster, will increase performance" chiar au efect, am deschis un topic pe tema asta. Daca ati simtit vreun efect asupra mersului motorului, chiar si la diesel, cu cetane booster-e, recomandati ceva. Sau daca aveti alte idei, daca ati auzit prin alte parti cum se poate face treaba, cu atat mai bine...Dupa ce m-am documentat putin pe net, am aflat diverse povesti cu bilute de naftalina sau acetona si alte asemenea, care, evident, sunt povesti. Mai jos e un tabel cu substante si cifra lor octanica. Sunt curios daca se pot procura si de unde...
n-octane -10 n-heptane 0 2-methylheptane 23 n-hexane 25 2-methylhexane 44 1-heptene 60 n-pentane 62 1-pentene 84 n-butane 91 cyclohexane 97 iso-octane 100 benzene 101 E85 Ethanol 105 Methane 107 Ethane 108 Toluene 114 Xylene 117
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZyZ
Guest
|
 |
« Reply #1 on: November 07, 2007, 07:06:09 PM » |
|
 Se pare ca raspunsul problemei a aparut de la sine. In urma unui test bine documentat, in cadrul unei universitati din state, s-a demonstrat ca, in fapt, toate mostrele de aditivi pentru marirea cifrei octanice (a.i. power boost) nu numai ca nu au imbunatatit performantele, dar au scazut cu 2% puterea motorului. Deci e clar...ne dam pe etanol. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xex
Membru
Treapta a 5-a
TURBO.. diesel :)
|
 |
« Reply #2 on: November 11, 2007, 12:48:29 PM » |
|
deci cifra octanica mai mare nu inseamna neaparat performante mai bune right ? eu mai stiam o poveste despre niste pastile care se puneau in rezervor cand duceai masina la piatza, ca sa nu mai scoata fum. si la piatza o turau baietzii si ziceau: "tzipla motorul.." si la urmatorul plin... "poate am pus ulei in loc de benzina in rezervor".
|
|
|
|
« Last Edit: November 11, 2007, 12:50:35 PM by xex »
|
|
|
|
|
|
ZyZ
Guest
|
 |
« Reply #3 on: November 11, 2007, 02:00:51 PM » |
|
Mda, am auzit si eu de ceva de genul asta. Pastile de naftalina ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mas2703
|
 |
« Reply #4 on: January 29, 2008, 09:39:38 PM » |
|
cifra octanica mai mare = putere mai mare.... toata povestea e ca motorul nu stie sa "arda" un combustibil aditivat sau cu cifra octanica mai mare deci daca puneti aditivi trebuie sa stati de vorba si cu manegementul motorului; va dau si un mic exemplu: frate miu are o ascona gt 1987 , ce are un jumper pt benzina de 95 ,respectiv mufat invers de98; daca jumperul e pe 95 si ii pui 98 nu prea simti nimic dar de indata ce schimbi calculatorul parca se desteapta si cresterea performantelor se simte tare 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZyZ
Guest
|
 |
« Reply #5 on: January 29, 2008, 10:21:40 PM » |
|
Corect. Ideea e ca daca un motor e conceput pentru benzina de 98, adica cu un raport de compresie mai mare, atunci el merge cum trebuie cu 98, dar merge mai prost cu 95 (cifra octanica e invers proportionala cu rezistenta la detonatii). Deci in cel mai bun caz, cu o benzina foarte buna aveti puterea adevarata a masinii. Pentru masini concepute pentru 95, diferenta nu exista. La modificari ale motorului (comprimare sau supraalimentare), devine necesara alimentarea cu benzina cu CO mare, exact pentru evitarea detonatiilor datorate raportului crescut de compresie. :nerd:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mercurry
|
 |
« Reply #6 on: January 31, 2008, 10:42:59 PM » |
|
Probabil probl se aplica si la motoare diesel....
Dar as vrea sa cer o parere daca tot suntem la aditivi.... Ce spuneti de duralube, are vreun efect benefic , isi merita banii, si cam ce plususri aduce la motoarele diesel si nu numai... Motivul : As vrea sa imi pun eu la urmatorul schimb de ulei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZyZ
Guest
|
 |
« Reply #7 on: January 31, 2008, 11:12:03 PM » |
|
Daca vrei sa vinzi masina doar. In rest...nu te ajuta cu nimic. Ce trebuie schimbat sau reglat, va trebui schimbat si dupa duralube...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mercurry
|
 |
« Reply #8 on: January 31, 2008, 11:46:11 PM » |
|
Ms ZYZ  :educated: mai astept si alte pareri de la persoanele care l-au incercat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cip
Guest
|
 |
« Reply #9 on: February 01, 2008, 11:01:26 AM » |
|
Cred ca masina mea l-a incercat... cand am cumparat'o nu tzacanea nimic la motor, dupa ce i-am schimbat uleiul au inceput vreo doi taketi sa faca greva... am sapat ceva mai adanc si am descoperit ca masina asta avea bataia la taketi si la fostul proprietar si banuiesc ca i-a calmat cu ceva de genul DuraLube sau alte "minuni" din categoria asta.... am mai fost sfatuit si eu sa "torn" in motor potiuni magice, dar la fel, am sapat si singura solutie pe care o voi turna, va fi un ulei nou dupa ce-i voi skimba taketii care fac scandal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ZyZ
Guest
|
 |
« Reply #10 on: February 01, 2008, 12:43:14 PM » |
|
My point is made :yes:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mercurry
|
 |
« Reply #11 on: February 03, 2008, 11:18:52 AM » |
|
Ei atunci .. raman frumos la simplul mobile 1
thnx
|
|
|
|
|
|
|
|
|
corraptor_evo
Membru
Treapta a 5-a
AaaRrrrgghhhh...AaaRrrrgghhhh...AaaRrrrgghhhh...
|
 |
« Reply #12 on: February 03, 2008, 11:35:47 PM » |
|
Desi concluzia e clara, vreau si eu s-o intaresc. Pe vremuri, mi-am pus si eu in motor Dura lube (in primul motor de 1,5 pe care l-am avut pe Scirocco). Asta a fost in toamna. In martie n-am mai putut sa ma uit in oglinda (din cauza fumului) si-am schimbat motorul. Ca idee, DL-ul e bun pentru motoarele cu un grad mic de uzura. In rest... bani aruncati.
|
|
|
|
|
|
Corrado VRTS... Raise the boost and praise the Lord!
|
|
|
|
EPoX
|
 |
« Reply #13 on: September 17, 2009, 04:14:42 AM » |
|
pentru cei tentati sa foloseasca aditivi pentru motor sau tratamente pentru motoare le recomand sa se informeze bine inainte, de exemplu: DuraLube: http://z8.ro/23uBardahl: http://z8.ro/23v
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|